WNL

Kliklijn voor mensen die geen afstand houden op straat: ‘Spreek elkaar liever gewoon aan’

Nu groepsvorming is niet meer toegestaan, zoeken gemeenten naar manieren om dat verbod te handhaven. In Beemster en Purmerend is nu een kliklijn geopend waar mensen melding kunnen maken van burgers die niet voldoende afstand tot elkaar houden. “Het is beter als we proberen elkaar aan te spreken”, zegt CDA-Tweede Kamerlid Joba van den Berg in Goedemorgen Nederland. “Dat is beter dan een kliklijn bellen.”

Na een melding bij de kliklijn gaan medewerkers van Handhaving er vervolgens naartoe om de overtreders aan te spreken en mogelijk een boete te geven. Die boetes kunnen oplopen tot 400 euro. Naast groepsvorming kunnen ook andere overtredingen van de coronamaatregelen gemeld worden, zo meldt NH Nieuws.

‘Proberen te voorkomen’

Van den Berg is zelf ook geconfronteerd met overtreders van de maatregelen. “Ik heb ook gehad dat ik ergens langs wilde, en ik stond te wachten. Die persoon keek me verbaasd aan. Ik zei hem dat ik graag anderhalve afstand wilde. Hij zei dat hij niet ziek was. Ik zei: ‘Nee, dat gaan we ook proberen te voorkomen natuurlijk.'”

LEES OOK: Haagse Markt gesloten wegens drukte in coronatijd: ‘Het liep uit de hand’

Door: Redactie

Exit mobile version