WNL

Kermisexploitanten voelen gevolgen coronavirus: ‘Dit is een drama’

De kermisexploitanten voelen de financiële gevolgen van de coronacrisis flink. Veel kermissen zijn afgelast en exploitanten vrezen voor het voortbestaan van hun onderneming. “Eigenlijk is het een drama dat zich nu afspeelt”, zegt kermisexploitant Tommy Boesveld in Goedemorgen Nederland.

“De gezondheid staat natuurlijk voorop voor iedereen. Maar ik heb net een investering gedaan in een nieuwe attractie”, zegt Boesveld. “Dan praat je al gauw over meer dan een half miljoen.”

Aflossingen en verplichtingen

Een collega van hem vraagt zich af wat er nu moet gebeuren. “Je hebt natuurlijk je aflossingen en verplichtingen. Je hebt de winterstop achter de rug en iedereen kijkt uit naar het komende seizoen.”

Voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders Bovak, Atze Lubach-Koers, pleit voor financiële steun voor zijn branche. “Voor deze eerste periode hebben we gewoon 10 miljoen euro nodig. De ontwikkelingen volgen elkaar heel snel op. Dat overrompelt ons allemaal. Wij zien echt grote problemen op ons afkomen voor het voortbestaan van het Nederlandse kermisbedrijf.”

LEES OOK: Grote financiële onzekerheid door coronacrisis: ‘Dit zal nog wel even aanhouden’

Door: Redactie

Exit mobile version