WNL

Wanneer kun je het beste vliegtickets boeken? ‘Dit is een goede tijd’

Nederlanders die deze zomer op vakantie willen met het vliegtuig doen er goed aan om nog deze maand alvast de vliegtickets te bestellen. Dat advies geeft luchtvaartjournalist Yteke de Jong van De Telegraaf in Goedemorgen Nederland.

“Januari is altijd een goed moment voor de laagste prijs”, zegt De Jong. “Nu proberen luchtvaartmaatschappijen en reisbureau de vliegtuigen alvast voor de zomer vol te krijgen.”

Dure vliegtickets

Mensen die in juli of augustus op vakantie gaan doen er volgens De Jong niet goed aan om pas in mei of juni te gaan boeken. “Vlak voor de vakanties wordt het ineens heel erg duur.”

Het beste moment om een vliegticket te boeken ligt vooral aan de bestemming en de periode waarin je boekt. “Als er bijvoorbeeld in New York een VN-conferentie is, betaal je zo 3000 euro voor een economy ticket.”

LEES OOK: Zoveel reizigers waren er in 2019 op de Nederlandse luchthavens te vinden

Vliegschaamte

Uit recent onderzoek bleek dat Nederlanders in het afgelopen jaar 10,1 miljoen vliegvakanties ondernamen naar het buitenland, tegenover 10 miljoen vakanties met de auto. Van vliegschaamte, waarbij mensen zich schamen om het vliegtuig te gebruiken vanwege de effecten op het milieu, is dus geen sprake.

“Zeven procent van de mensen zegt zich door vliegschaamte te laten leiden”, zegt De Jong. “Het wordt ons heel erg opgedrongen door de politiek dat we dat zouden moeten voelen, maar in de praktijk halen mensen daar hun schouders voor op.”

Door: Redactie

Exit mobile version