WNL

‘Veroordeelden moeten recht verliezen om in beroep te gaan tegen harde arrestatie’

Veroordeelden zouden hun rechten moeten verliezen om klachten te kunnen indienen over bijvoorbeeld hun arrestatie. Dat stelt publicist Rutger van den Noort in WNL Opiniemakers naar aanleiding van uitspraken van Michael P. De moordenaar van Anne Faber vindt dat agenten hem te hardhandig hebben aangepakt en zij worden nu vervolgd.

“Dit probleem ligt aan de wetgevende kant”, zegt Van den Noort. “Michael P. is nu veroordeeld. Op dat moment verliezen zij wat mij betreft het recht om tegen dit soort dingen in beroep te gaan. Ze verliezen ook hun recht op vrijheid, want ze gaan de cel in.”

Rechtvaardigheidsgevoel

De klacht die Michael P. heeft ingediend tegen de agenten kan op weinig sympathie rekenen. “Ik hoop dat de agenten worden vrijgesproken”, zegt opiniemaker Esther Voet. “Het druist tegen al je gevoel van rechtvaardigheid in, in alle vezels. Maar we zijn wel een rechtstaat en dit is dus mogelijk.”

LEES OOK: OPINIE: Als agenten worden vervolgd, dan ook de officier van justitie rond aanhouding Michael P.

Bezopen

VVD-fractievoorzitter in Rotterdam Vincent Karremans vindt de aanklacht van P. tegen de agenten bizar. “Het is compleet bezopen dat hij zich zorgen gaat maken over de rechten van verdachten. Dat is de wereld op z’n kop. Hij heeft een meisje haar leven ontnomen. Deze agenten hadden een legitieme reden. Laat de agenten vooral hun werk doen.”

Door: Redactie

Exit mobile version