WNL

Arnoud van Doorn ‘sluit niet uit’ dat Willie Dille verkracht is door moslims die zijn naam noemden

Ex-PVV’er en lijsttrekker van de islamitische Partij voor de Eenheid Arnoud van Doorn sluit niet uit dat Willie Dille verkracht is door een groep moslims die zijn naam hebben genoemd. Dat zegt het Haagse gemeenteraadslid in een interview met online platform Cafe Weltschmertz.

Over de vraag of er onder zijn aanhang ook ‘idioten’ zitten die ‘bereid zijn een vrouw te slaan’ is Van Doorn duidelijk: “Absoluut. Ik sluit niet uit dat, mocht ik slechte intenties hebben en een oproep doen in een besloten sessie met allemaal jongeren, dat er dan een aantal jongeren bijzitten die dat zouden doen.” Verder sluit hij niet uit dat hij zich tegenover geradicaliseerde jongeren negatief heeft uitgelaten over Willie Dille. “Je kan niks uitsluiten. Natuurlijk heb ik best stevige gesprekken met mensen,” aldus van Doorn.

Toch relativeert Van Doorn de invloed die hij heeft onder jonge moslims: “Het is niet zo dat je als bekeerling zomaar een blik moslims opentrekt en zegt: die mevrouw vind ik zo vervelend, geef haar maar een goed pak slaag.’ Was dat maar zo.”

Dille zei vlak voor haar dood in een video dat ze verkracht was door een groep moslims die de naam van Van Doorn noemden. Volgens Dille wist ze daardoor dat Van Doorn achter de groepsverkrachting moet hebben gezeten. Enkele dagen na het opnemen van de video pleegde Dille zelfmoord.

‘Herdenking was een poppenkast’

Van Doorn vertelt verder in het interview voor het eerst hoe hij de ophef rond de dood van zijn collega-raadslid heeft ervaren. “Ik ga heel eerlijk zijn: ik heb er geen traan om gelaten. Ik vind het triest voor haar familie en kinderen. Maar goed, ik vond het zelf een hele vervelende vrouw.” Van Doorn zegt ook niet mee te hebben gedaan aan de herdenkingsbijeenkomst voor Dille in de gemeenteraad. “Die poppenkast daar doe ik niet aan mee.”

Henk Bres

PVV’er Henk Bres heeft de Haagse burgemeester Pauline Krikke gevraagd om een onderzoek naar de ‘schokkende’ uitspraken van Van Doorn. “Als hij toegeeft dat hij mensen kent die Willie dit zouden aandoen dan mag hij namen gaan noemen bij de politie. Bent u bereid om de politie en het Openbaar Ministerie in uw eerstvolgende overleg met de driehoek op te roepen om de verkrachting van Willie Dille te onderzoeken en daarbij in ieder geval Arnoud van Doorn te horen,” zo schrijft Bres in een brief aan de burgemeester.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.

Door: Redactie

Exit mobile version