WNL

Defensie laat militairen in de kou staan: 1.000 euro aan kleding zelf voorschieten

Defensie

Ruim 1000 militairen moeten van Defensie zelf hun winterkleding voorschieten die zij nodig hebben voor een speciale oefening in Noorwegen. Per persoon gaat het om ongeveer 1.000 euro aan kleding, meldt De Telegraaf.

Het kledingbedrijf van Defensie is het niet gelukt om de kleding op voorraad te krijgen. Volgens de krant had het bedrijf daar een jaar de tijd voor. Een woordvoerder van Koninklijke Landmacht heeft de gang van zaken bevestigd en zegt dat het niet de schoonheidsprijs verdient.

“Het is zaak dat de Koninklijke Landmacht gewoon de kleding regelt die nodig is om in zulke vrieskou veilig te kunnen werken”, aldus Jean Debie, van de militaire vakbond VBM. “Vanuit het oogpunt van veiligheid – een hot issue nu binnen defensie – is het onacceptabel wanneer het niet gebeurt.”

“Het is compleet van de pot gerukt”, aldus diplomatiedeskundige Robert van de Roer in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Mijn dochters bestellen veel kleding online en dat is er dan binnen een paar dagen.” Van de Roer vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen. “Hoe kan dit in het digitale tijdperk? Ik zou me kapot schamen als Defensie.”

 

Door: Redactie

Exit mobile version