WNL

‘Over 25 jaar is 80% van de vleesproducten die we eten plantaardig’

Over 25 jaar bedient De Vegetarische Slager 80% van de vleesmarkt. Dat verwacht althans oprichter Jaap Korteweg in Stand van Nederland op NPO2.

Kortweg richtte zijn bedrijf, dat plantaardige vleesvervangers zoals nepkip en nepgehakt produceert, 10 jaar geleden op als winkeltje in Den Haag en groeide in korte tijd zeer snel: “Van dat kleine winkeltje naar nu hebben we dit jaar een omzet van ongeveer 25 miljoen.”

Momenteel bedient De Vegetarische Slager 3% van de markt, maar is het nog moeilijk om de strijd aan te gaan met echt vlees omdat dit, zeker in de supermarkt, vaak nog goedkoper is.

LEES OOK: Nederlandse hoogleraar is pionier in kweekvlees: ‘Een heel grote operatie’

Kantelpunt

Korteweg denkt dat hij over 10 jaar zo’n 10% to 15% van de markt bedient, waardoor er een kantelpunt komt waarbij hij kan concurreren met gewoon vlees.

Het is nog niet makkelijk om plantaardig vlees te maken dat echt goed en lekker is, aldus Korteweg. “De rookworst, we zijn er al acht jaar mee bezig, en hadden gedacht dat die allang op de markt zou zijn. maar het is niet zo eenvoudig om precies die goede bite en knak te krijgen.

 

Door: Redactie

Exit mobile version