WNL

Bom gevonden onder auto politieman: molotovcocktail in vuilnisbak

Een groep jongeren uit Brussel heeft afgelopen week een bom geplaatst op een auto van een politieagent. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De krant spreekt van een ‘oorlogsverklaring’. De auto stond geparkeerd bij een politiebureau en was eigendom van een hoofdinspecteur van de anti-overvalbrigade.

Bij de aanslag raakte niemand gewond. Alleen de achteruit van de auto bleek verwoest. In een vuilnisbak op de parkeerplaats van het politiebureau bleek daarnaast ook nog eens een molotovcocktail verstopt te liggen.

Vakantiefoto’s van agenten

Voor de aanslag zijn twee jongeren van 13 en 15 jaar opgepakt. Zij zijn echter gisteren weer vrijgelaten omdat zij ontkenden iets met de aanslag te maken te hebben. De beelden van de beveiligingscamera’s bleken te onduidelijk om de aanslagplegers te identificeren.

Politiemensen vertellen aan Het Nieuwsblad dat de aanslag een afrekening is van de ‘Bende van het Jacques Franckplein’. Deze groep bestaat uit zo’n vijftig minder- en meerderjarigen die berucht zijn vanwege gewapende overvallen, drugshandel, diefstallen, sack-jackings (waarbij ze de ruit van een vertragende auto inslaan en de handtas grijpen), slagen en ­verwondingen, bezit van verboden wapens en oproepen tot rellen.

De leden van die bende zouden het al langer op agenten gemunt hebben. Bij een controle bleek dat enkele bendeleden vakantiefoto’s van politiemensen op hun telefoon hadden staan.

Door: Redactie

Exit mobile version