WNL

Storm nadert Nederland: windstoten boven 120 km/h

Een flinke herfststorm nadert op dit moment de Nederlandse kust. Vanaf morgen kunnen windsnelheden tot windkracht 10 voorkomen, waarschuwen meteorologen van Weerplaza aan het persbureau ANP.

Vooral in de kustregio moeten we rekening houden met zware tot zeer zware windstoten. De storm begint morgenvroeg langs de westkust en breidt zich in de loop van de ochtend uit naar de noordwestkust en het Waddengebied.

Omvallende bomen

Volgens de weerdienst is er gevaar voor afgewaaide takken, ontwortelde bomen en veel overlast in de ochtendspits. De bomen staan nog volop in het blad en zijn daardoor gevoeliger voor windstoten.

De meeste wind verwacht Weerplaza tussen 11.00 uur en 16.00 uur op de Waddeneilanden. De wind draait daar dan naar west en neemt mogelijk toe tot een zware storm, met zeer zware windstoten die op de eilanden oplopen tot rond of iets boven de 120 kilometer per uur.

Hele dag code geel

Het KNMI geeft vanaf morgenochtend 4.00 uur ‘code geel’ voor gevaarlijk weer. “Volg weerberichten en waarschuwingen”, stelt het weerinstituut op haar website. De weerwaarschuwing geldt in ieder geval tot 18.00 uur ’s avonds.

Door: Redactie

Exit mobile version