main-logo NPO Start

Martijn de Greve

Martijn de Greve (9 juli 1974) presenteert sinds januari 2014 voor Omroep WNL het politieke praatprogramma WNL Haagse Lobby. Het programma wordt iedere maandagavond uitgezonden op NPO Radio 1, tussen 20:30 en 21:30 uur.

Hij begon zijn carrière in september 1996 bij Amsterdam FM als verslaggever voor diverse actualiteiten- en sportprogramma’s. Tussen 1998 en 2002 presenteerde hij bij BNR Nieuwsradio diverse programma’s, onder meer ‘De Lobby’, ‘Mediazaken’ en ‘Cafe Vondel’.

De Greve is in het dagelijks leven tevens werkzaam als gespreksleider, met een sterke voorliefde voor het (politieke) debat. Hij was onder meer presentator van de Gemeenteraads- en Tweede Kamer verkiezingenbijeenkomsten van de VVD.

Ook verzorgde hij in 2012 de verkiezing van de partijleider van de PvdA. In debatcentrum de Balie in Amsterdam treedt hij met Wouke van Scherrenburg maandelijks op als host van het debatcafé ‘Politieke Junkies’.

Eerder was hij woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Belliot. In 2006 maakte hij deel uit van het campagneteam Asscher – Aboutaleb. De Greve maakte ook enkele tv-programma’s voor de Amsterdamse zender AT5 (Waterloo, de Slag om de Stopera en Amsterdam Kiest) en rond de verkiezingen van 2012 voor de Vara (Politieke Junkies).