main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 26 september 2024 — 12:17

Melania Trump geeft eindelijk tv-interview over moordaanslagen: ‘Vooral een reclame-item’

Melania Trump blikt in een interview met Fox News terug op de moordaanslagen op haar man Donald Trump. Met haar keuze voor de rechtse zender gaat de voormalig first lady voor ”een eerste zachte landing”, denkt Amerika-kenner Raymond Mens, want kritiek hoeven we niet te verwachten.

Melinia wijdt in haar eerste televisie-interview in twee jaar uit over de aanslag tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania afgelopen juli, waarbij Donald Trump ternauwernood aan de dood ontsnapte. Wel raakte hij gewond aan zijn oor. Een toeschouwer kwam om het leven. De dader werd doodgestoken.

Melania: ”Ik heb het niet live gezien, misschien drie minuten later, een paar minuten later. Toen ik het zag, was het… Het was alleen. Niemand wist nog iets. Je ziet hem op de vloer en je weet niets, je weet niet wat er echt is gebeurd.”

Een wonder

Ook refereert ze aan de tweede moordaanslag op Trump. Bijna twee weken geleden werd de 58-jarige Ryan Routh door een beveiliger in de bosjes op de golfbaan van Trump gespot. Routh had een geweer bij zich, sloeg op de vlucht, maar kan op de snelweg worden opgepakt.

Ontvang je al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets van WNL!

Melania was in New York. Ze zegt: ”Ik zag het op televisie. Ik belde direct. Het ging goed met hem, omdat de Secret Service geweldig was. De jongens, het team, ze waren fantastisch. Ik denk dat beide gebeurtenissen wonderen zijn. Als je er goed over nadenkt: 13 juli was een wonder. Hoe… Hoe groot de kans was geweest dat hij niet meer bij ons was geweest.”

Melania spreekt zich zelden uit en haar weinig enthousiaste gezichtsuitdrukking lijkt boekdelen te spreken. Er wordt dan ook beweerd dat ze totaal niet zit te wachten op nog eens vier jaar in het Witte Huis.

Boek promoten

Met haar televisieoptreden wil ze haar man weliswaar steunen, maar ook haar nieuwe boek promoten, vermoedt Amerikadeskundige Raymond Mens. Hij zegt in Goedemorgen Nederland: ”Het interview op Fox News is een reclame-item. Daar zitten de kopers van haar boek. Tegelijkertijd heeft ze ook meer linksere zenders te woord gestaan. Ik sluit niet uit dat ze dat opnieuw gaat doen.”

Mens verwacht geen schokkende onthullingen in de Fox News-special die donderdagochtend in Amerika te zien is. ”We gaan vooral horen hoe ze de jaren in het Witte Huis heeft beleefd. Ze heeft toch wat maatschappelijke projecten opgestart, zoals campagnes tegen pesten. Critici zeggen: was bij je eigen man begonnen. Ook heeft ze renovaties uitgevoerd in het Witte Huis. De traditionele dingen die een first lady doet.”

Lees ook:

Schutter had Donald Trump van afstand kunnen raken: ‘Ramp voorkomen’

 

 

Door: Michiel van Renselaar

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast: Hoe blijft Nederland welvarend in de toekomst?

Den Haag heeft er een aantal enerverende economische weken op zitten. Eerst was daar groot nieuws vanuit Brussel: de Italiaanse mastodont Draghi spoorde ons aan om een enorme zak geld te investeren in de toekomst, anders vallen we in het niet bij het economische geweld in de VS en China.

En dichter bij huis waren daar natuurlijk koopkrachtplaatjes, mooie hoedjes en grote beloftes. Hoe ligt het land er economisch bij na Prinsjesdag?

Die vraag stelt Martijn de Greve aan:

  • Michiel Dijkman, directeur van het Utrecht Economic Board;
  • Ank Bijleveld, voorzitter van het Twente Board;
  • En Jean Dohmen, financieel journalist van het FD.

Luister de podcast in je favoriete podcast-app.

Podcast: Vervalste diamanten in omloop

Criminelen zijn gek op goud en diamanten. Een kleine hoeveelheid kan al een enorme waarde hebben, is gemakkelijk te verbergen en laat weinig sporen na.

Presentator Maaike Timmerman duikt in de schimmige wereld van fout goud en gestolen diamanten met onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel. Bij hen te gast zijn Hanco Zwaan van het Nederlands Edelsteen Laboratorium en Joost van Slobbe, directeur Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit.

Beluister de podcast hier!

Pak je regenkleding maar vast uit de kast, de herfst laat zich in volle glorie zien

Wie nog had gehoopt van een nazomer te kunnen genieten, komt bedrogen uit, voorlopig wordt het namelijk koud en behoorlijk nat.  Er zijn daarnaast zware…

Lees meer

Rabobank investeert extra miljard in middenhuurwoningen

Rabobank steekt een extra 1 miljard euro in het Woningfonds van dochterbedrijf BPD om meer woningen te kunnen bouwen. Met dit fonds willen de bank…

Lees meer

Onrust bij azc in Grave te groot, open dag afgelast

De open dag bij het asielzoekerscentrum in Grave, die komende zaterdag zou zijn, is op het laatste moment afgelast. Dat schrijft Omroep Brabant op basis…

Lees meer

Israël verwerpt voorstel voor bestand: strijd gaat verder

Israël heeft een internationaal voorstel verworpen voor een bestand van 21 dagen in het grensgebied met Libanon. “Er komt geen wapenstilstand in het noorden. We…

Lees meer

Nederlandse rol in ruimtevaart steeds marginaler door gebrek aan investeringen

De Europese ruimtevaartindustrie moet onafhankelijker worden. Daarvoor pleit ruimtevaarder André Kuipers in Sven op 1. “We beseffen dat we onze eigen boontjes moeten doppen als…

Lees meer

Laadpalen langs snelwegen verdwijnen wegens vernietigde vergunning: ‘Een blooper aan alle kanten’

De ene na de andere laadpaal langs de Nederlandse snelweg wordt uit de grond gehaald, omdat de tijdelijke vergunningen vernietigd zijn door de rechter. “Dit…

Lees meer