main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
21 november 2023 — 16:43

FVD’er Van Meijeren: Baudet heeft hoofdwond, lijkt te herstellen

FVD-leider Thierry Baudet heeft een “fikse hoofdwond” maar lijkt helemaal te herstellen van de mishandeling maandagavond in Groningen. Dat zei partijgenoot Gideon van Meijeren in de uitzending van Ongehoord Nieuws op NPO 1.

Baudet werd maandag rond 18.00 uur met een voorwerp op het hoofd geslagen tijdens een verkiezingsevenement in café The Cabin aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De FVD-lijsttrekker moest naar het ziekenhuis en kon volgens de politie na behandeling naar huis. Een minderjarige jongen uit Groningen zit vast en wordt verhoord.

In de wandelgangen van de Tweede Kamer wilde Baudet nog niet ingaan op de aanval. “Het gaat, het gaat”, zei hij tegen een verslaggever van het ANP. Hij staat om 13.15 uur de pers te woord in Den Haag.

Het was al de tweede keer in een maand tijd dat Baudet werd aangevallen. Vorige maand sloeg iemand hem met een paraplu in het Belgische Gent. Volgens Van Meijeren hebben de incidenten impact op de verkiezingscampagne. “Wij zijn ons nu aan het beraden op hoe we de campagne gaan voortzetten”, zei de FVD’er. “Wij hebben al diverse evenementen moeten afgelasten omdat de veiligheid niet gewaarborgd kon worden.”

Van Meijeren noemde de aanval op Baudet “vreselijk”. “Dit gaat door merg en been, ik blijf er gewoon helemaal naar van. Dit is pure haat waar we mee te maken hebben. Jarenlange demonisering leidt hiertoe.”

Lees ook: 

Thierry Baudet (FVD) noemt aanval op hem met bierflesje ‘politieke aanslag’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De cocaïne-economie in Nederland

Voor veel millennials is het hedendaags een doodgewone zaak om tijdens een feestavond een lijntje te snuiven. De cocaïne business is booming en drugscriminelen harken gemakkelijk miljarden ermee binnen.

Houden wij deze illegale praktijk zelf in stand door zelf het witte goed tot ons te nemen? En hoe groot is de cocaïne-economie in Nederland? Stand van Nederland: Generatie Next ging op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Twee jaar na The Voice neemt het aantal slachtoffer-dadergesprekken nog steeds toe

Steeds meer zedenslachtoffers willen in gesprek met de dader. Voor het tweede jaar op rij stijgt het aantal aanmeldingen voor dit soort gesprekken. Dat meldt…

Lees meer

Voorzitter klimaattop tevreden over eerste dag

De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai was donderdag erg tevreden over de eerste dag van COP28. “Het is opmerkelijk hoe enthousiast alle delegaties…

Lees meer

Ministerie: ‘escape’ voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een “escape” voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het…

Lees meer

NVJ na staking kranten: heftigere acties als nieuw bod uitblijft

Zo’n duizend journalisten hebben donderdag een uur het werk neergelegd uit onvrede over de cao-onderhandelingen. Dat laat een woordvoerster van de NVJ weten. Verschillende kranten…

Lees meer

Omwonenden Uden naar rechter tegen noodopvang asielzoekers

Een groep van ruim dertig omwonenden in het Brabantse Uden heeft de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de rechter gesleept….

Lees meer

Streep door grote opvanglocatie in Purmerend voor Oekraïners

Het plan van de gemeente Purmerend om een opvanglocatie te realiseren voor tussen de 500 en 1500 Oekraïense vluchtelingen gaat niet door. De gemeente zegt…

Lees meer

Economen ING: groei economie bescheiden, koopkracht wel vooruit

De Nederlandse economie stagneert dit jaar en laat de komende jaren waarschijnlijk maar bescheiden groei zien, voorspellen economen van ING in een nieuw rapport. Voor…

Lees meer