main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 6 september 2023 — 12:45

Pech voor ondernemers: weinig Duitse toeristen op Scheveningen door misverstand in krant

Door een misverstand zijn er weinig Duitse toeristen te vinden op het strand van Scheveningen. Verschillende Duitse kranten schreven namelijk dat het strand gesloten zou zijn van september tot eind dit jaar. Een irritatie voor de ondernemers aan het strand, zo schrijft De Telegraaf. Zij vrezen dat de toeristen weg zullen blijven, terwijl ze gewoon geopend zijn.

Ondanks dat het strand helemaal niet dicht is, is Rijkswaterstaat wel bezig met een project om het strand op te spuiten. Daarnaast worden er wel stukken strand en water afgesloten zodat bijvoorbeeld baggerschepen makkelijker heen en weer kunnen varen. Maar dat is maar in stukken van maximaal 200 meter, terwijl het hele strand vier kilometer lang is. Naar alle waarschijnlijkheid is het persbericht van Rijkswaterstaat niet goed begrepen door de Duitse media, waardoor er nu een misverstand is ontstaan.

Voorzittter van MKB Nederland Jacco Vonhof zegt dat er een tijdje geleden ook al een misverstand was met het strand op Scheveningen. Toen was er iets moet goed gecommuniceerd over het parkeren en “toen kwamen ook heel veel mensen niet”. Hij vindt het vervelend voor de ondernemers dat er nu weer iets voorvalt, zeker “als je op de hoogtijdagen de boel niet vol krijgt, omdat je gasten niet komen”, reageert hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

‘Juist goed overlegd’

Marco Seitz is eigenaar van strandtent Werelds op het strand van Scheveningen. Hij vertelt aan De Telegraaf: “Het strand zou gesloten zijn. Zie jij wat? Niets aan de hand!” Martin Wörsdörfer van de Vereniging van Strandexploitanten hoopt dat de Scheveningse ondernemers alsnog een topweek krijgen. “Het wordt nu net lekker weer!”, zegt hij. “Wij hebben juist goed met de gemeente en Rijkswaterstaat overlegd. De werkzaamheden zijn zo gepland dat wij zo goed mogelijk kunnen ondernemen.” Daarnaast denkt hij dat de ‘zandsuppletie’ juist een reden is om het strand te bezoeken, want “het is nogal een spektakel”.

Seitz hoopt dat de Duitse buren alsnog naar Nederland zullen komen. Tot dusver heeft de ondernemer namelijk nog niet zo’n geweldig jaar gehad en “mijn clientèle bestaat voor 40 tot 50 procent uit Duitsers. Al zijn het er maar een paar die niet komen, het is toch jammer”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Lees meer:

Den Haag: parkeerplekken stranden Scheveningen en Kijkduin vol

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Manon Immerzeel

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met de formatie?

Een apolitieke verkenner, daar was Geert Wilders naar op zoek nadat Gom van Strien het veld moest ruimen vanwege een integriteitskwestie. Nu wordt het Ronald Plasterk, oud-PvdA’er en minister geweest op twee departementen. Volgens hem hoeft een formatie niet lang te duren. Hoe moet het nu verder met de formatie?

Presentator Martijn de Greve bespreekt het met aanstaand hoofdredacteur van EW Magazine – voorheen Elsevier – Hella Hueck, parlementair journalist van het AD en PVV-watcher Niels Klaassen en lobbyist, CDA-lid, jurist staatsrecht/internationaal recht, kortom duizendpoot Marcelo Mooren.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Gearresteerde Ajax-fans riskeren forse straffen in Marseille: zes maanden cel en 30.000 euro boete

De Franse politie heeft elf supporters van Ajax aangehouden omdat ze ondanks een verbod toch naar Marseille zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de…

Lees meer

Halsema: ‘Gaan jullie hem doodmaken?’-uitspraak van comedian over Wilders door OM onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat na in hoeverre een grap van de Amerikaanse comedian Zack Fox over Geert Wilders strafbaar is. Dat zei de Amsterdamse burgemeester…

Lees meer

OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie…

Lees meer

COA hoopt dat nog meer werkobstakels verdwijnen voor asielzoekers

Dat er geen maximum van 24 weken meer verbonden zit aan de tijd dat asielzoekers in een jaar mogen werken, is volgens het Centraal Orgaan…

Lees meer

Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen…

Lees meer

Hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen: ‘Ik zie veel voordelen voor terugkeer koning in verkenningsfase’

Er valt veel te zeggen voor het terugbrengen van de koning in de verkenningsfase van de formatie. Dat zegt hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen…

Lees meer

Geert Wilders noemt minderheidskabinet nu ook een optie

PVV-leider Geert Wilders wil de partijen VVD, NSC en BBB “op wat voor manier dan ook” om tafel krijgen om over een regeringscoalitie te spreken….

Lees meer