WNL

Duizenden mensen sluiten zich aan bij pensioenclaim richting de Staat: ‘Argumenten zijn uitermate steekhoudend’

Inmiddels hebben ruim 50.000 mensen zich aangesloten bij een pensioenclaim tegen de Staat van de stichting Pensioenvoldoen.nl. Doel: de overheid aansprakelijk stellen voor het niet aanpassen van de pensioenen aan de prijsstijgingen tussen 2008 en 2021. “Als je ziet hoe heel veel mensen zich aanmelden die moeten leven van een klein pensioen nauwelijks rond kunnen komen, dan weet je zeker dat je met een goede zaak bezig bent”, zegt bestuurslid Henk Krol.

De website lag er afgelopen vrijdag door de drukte zelfs even uit. Volgens de initiatiefnemers melden zich ieder uur enkele duizenden nieuwe gedupeerden.

“Het is onvoorstelbaar dat mensen niet alleen op de website even hun naam en hun e-mailadres invullen, maar heel veel mensen zoeken rechtstreeks contact met mij”, zegt Krol bij Goedemorgen Nederland. “Ik ben gisteren de hele dag bezig geweest om telefoontjes te beantwoorden.”

‘Argumenten uitermate steekhoudend’

De Staat der Nederlanden heeft volgens de stichting “een evidente fout” gemaakt bij de invoering van de Pensioenwet in 2007. De dwingende Europese regels voor indexatie (verhoging van de pensioenen bij prijsstijgingen) zou niet goed opgenomen zijn in de wet. Daardoor zijn ruim 10 miljoen Nederlanders van 2008 tot en met 2019 voor duizenden euro’s per persoon – volgens de stichting in totaal voor 137 miljard euro – gedupeerd. Dat geld wil de stichting nu claimen.

Volgens Krol zijn argumenten die ze hebben “echt uitermate steekhoudend”. “Veertien jaar is er niet geïndexeerd en het was nergens voor nodig. Dit onrecht gaat binnenkort worden hersteld.”

Er komt een juridische procedure om de schadevergoeding voor elkaar te krijgen, maar dit kan jaren duren.


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Pensioenwet haalt meerderheid in Eerste Kamer: ‘Als individu weet je beter waar je aan toe bent’

Door: Redactie

Exit mobile version