WNL

BBB moet compromissen sluiten in provincie: ‘Wordt ingewikkeld voor kiezer’

Het is onvermijdelijk dat de BoerBurgerBeweging (BBB) compromissen moet sluiten als de partij wil besturen in de provincie. Kiezers worden daarom soms teleurgesteld, denkt politiek verslaggever van RTL Nieuws Floor Bremer. “Het is soms heel makkelijk om soms dingen te roepen, maar je moet ze wel waarmaken. Dat wordt ingewikkeld.”

BBB werd bij de Provinciale Statenverkiezingen in alle provincies de grootste en wil besturen, maar de partij wil niet meewerken aan het onteigenen van boeren en is tegen 2030 als doel om de stikstofuitstoot te halveren. “Als je de onderhandelingen ingaat met twee breekpunten, moet je op andere terreinen compromissen sluiten”, zegt Bremer in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

“Het wordt interessant om te zien hoe de mensen die op haar hebben gestemd daarmee omgaan”, zegt Bremer. Ze denkt dat mensen die op BBB hebben gestemd vaak ontevreden zijn over het huidige bestuur en daarom extra moeite hebben met compromissen. “Nu ze zo groot zijn geworden, is dat een valkuil.”

‘Van der Plas minder benaderbaar’

Volgens Bremer is het ook onvermijdelijk dat BBB-leider Caroline van der Plas minder benaderbaar wordt, terwijl dat juist haar kracht is. “Ze spreekt de taal van haar achterban. Ze is vaak bij bijeenkomsten en naar haar mensen toegegaan om te horen wat leeft bij haar achterban. Dat verhaal heeft ze verteld in Den Haag en dat is wat haar heel sterk maakt.”

Maar “de partij groeit op dit moment gigantisch”, zegt Bremer. “Toen ik op de werkkamer van Van der Plas kwam had ze 900 mailtjes, die ze allemaal zelf beantwoordt”. Dat is niet vol te houden, denkt ze. “Je moet ook je werk doen en je partij besturen. Je moet keuzes gaan maken. Dat zal ook betekenen dat Van der Plas iets minder benaderbaar wordt.”

Volgens Bremer voert Van der Plas geen act op. “Ze kan echt met iedereen praten. Ook haar zoon zegt: zoals ze in Den Haag is, is ze thuis ook.”

Lees ook: 

Coalitiepartijen hebben geen antwoord op verkiezingsnederlaag: ‘Met rapporten doorspitten los je niets op’


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Peter Visser

Exit mobile version