WNL

Wordt Donald Trump dinsdag gearresteerd?

Op zijn eigen social media kanalen heeft oud-president Trump van de Verenigde Staten aangekondigd dat hij dinsdag gearresteerd gaat worden. Als dat zo zal zijn, is dat “historisch” te noemen zegt Amerikadeskundige Willem Post in Goedemorgen Nederland op NPO 1. 

De zaak draait om pornoactrice Stormy Daniels, met wie Trump naar verluidt in 2006 een affaire had. Toen Daniels – echte naam Stephanie Clifford – uit de school dreigde te klappen, kreeg ze 130.000 dollar zwijggeld overgemaakt door Trumps toenmalige advocaat Michael Cohen. Die betaling – toevallig vlak voor de presidentsverkiezingen van 2016 – gebeurde echter in diens opdracht, stelt de aanklager.

“De aanhouding hangt echt wel in de lucht. De hekken zijn al klaargezet in New York om eventueel demonstranten tegen te houden”, zegt Post. De Capitoolbestorming staat nog vers in het geheugen, zegt de Amerikakenner. Of een dergelijke bestorming nog eens gaat gebeuren betwijfelt hij. “Overal hangen camera’s, de politie is gewaarschuwd. Ik denk niet dat het zo uit de hand gaat lopen.”

Als Trump wordt aangehouden is dat overigens volges Post wel echt ‘historisch’. “In de Amerikaanse geschiedenis is dat nog niet één keer voorgekomen. En je moet je voorstellen dat het ook wel een vernedering is, alhoewel Trump naderhand wel gewoon naar huis zal mogen.”

Lees ook: 

BBB-voorzitter: ‘2030 moet van tafel en ook onteigening is geen optie’

 

Door: Floortje van Gameren

Exit mobile version