main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 13 maart 2023 — 08:51

Janke Dekker haalt uit naar Volkskrant na nieuws over man Tom Egbers: ‘Onjuistheden en framing’

Janke Dekker, de vrouw van Tom Egbers, liet gisteren weten te stoppen met haar functie als voorzitter van meldpunt MORES, het meldpunt om grensoverschrijdend gedrag in de media te melden. Ze ging er niet stilletjes vandoor en haalt in het AD hard uit naar de redactie van de Volkskrant. Zo zouden er in het stuk “onjuistheden” staan en beschuldigt ze hen van “framing”. Ook zou zij wel degelijk hebben willen praten met de krant, terwijl in het artikel anders wordt gesteld.

Uit het artikel van de Volkskrant bleek dat Dekkers man, Tom Egbers, zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag binnen de redactie van NOS Sport. De journalist zou een relatie hebben gehad met een 22-jarige stagiaire van NOS Sport. Volgens Dekker ging de affaire van haar man om een wederkerige relatie. Daarnaast heeft de dochter van het stel een brief gestuurd naar de redactie van de Volkskrant, maar volgens Dekker is daar niks mee gedaan.

Pieter Klok – hoofdredacteur van de Volkskrant – reageert tijdens de uitzending van Humberto op de uitspraken van Dekker. “We willen haar heel graag uitgebreid spreken zodat ze haar verhaal kan doen. Maar alles waar zij op wijst, daar kunnen we niet zo veel mee.” De krant reageerde uitgebreid op haar persverklaring.

Hoofdredactie

De hoofdredactie van NOS Sport heeft besloten om per direct op te stappen. Volgens Gerard Timmer – algemeen directeur van NOS – is het aftreden in een “stroomversnelling” geraakt.

Zorg

Grensoverschrijdend gedrag speelt niet alleen in de media, ook in de zorg komt veel ongewenst gedrag voor. “Bijna 80 procent van de zorgmedewerkers ervaart in de afgelopen twee jaar agressie. Slaan, schoppen, aan de haren trekken, tot seksueel getinte opmerkingen of zelfs aanrakingen”, vertelt Stella Salden, voorzitter van zorgvakbond NU’91 in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Daarom wil Salden een landelijk meldpunt starten. “Het begint bij dat je het uit de taboesfeer haalt, dat je het kunt melden en dat je het bespreekbaar maakt. Dat je goede afspraken maakt over waar je terecht kunt en hoe je ermee om kan gaan. Ik denk dat dat heel belangrijk is.”

Lees meer:

Gert van ’t Hof vervangt Tom Egbers in Studio Sport Eredivisie


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Door: Manon Immerzeel

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met de formatie?

Een apolitieke verkenner, daar was Geert Wilders naar op zoek nadat Gom van Strien het veld moest ruimen vanwege een integriteitskwestie. Nu wordt het Ronald Plasterk, oud-PvdA’er en minister geweest op twee departementen. Volgens hem hoeft een formatie niet lang te duren. Hoe moet het nu verder met de formatie?

Presentator Martijn de Greve bespreekt het met aanstaand hoofdredacteur van EW Magazine – voorheen Elsevier – Hella Hueck, parlementair journalist van het AD en PVV-watcher Niels Klaassen en lobbyist, CDA-lid, jurist staatsrecht/internationaal recht, kortom duizendpoot Marcelo Mooren.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Gearresteerde Ajax-fans riskeren forse straffen in Marseille: zes maanden cel en 30.000 euro boete

De Franse politie heeft elf supporters van Ajax aangehouden omdat ze ondanks een verbod toch naar Marseille zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de…

Lees meer

Halsema: ‘Gaan jullie hem doodmaken?’-uitspraak van comedian over Wilders door OM onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat na in hoeverre een grap van de Amerikaanse comedian Zack Fox over Geert Wilders strafbaar is. Dat zei de Amsterdamse burgemeester…

Lees meer

OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie…

Lees meer

COA hoopt dat nog meer werkobstakels verdwijnen voor asielzoekers

Dat er geen maximum van 24 weken meer verbonden zit aan de tijd dat asielzoekers in een jaar mogen werken, is volgens het Centraal Orgaan…

Lees meer

Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen…

Lees meer