main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 13 maart 2023 — 08:51

Janke Dekker haalt uit naar Volkskrant na nieuws over man Tom Egbers: ‘Onjuistheden en framing’

Janke Dekker, de vrouw van Tom Egbers, liet gisteren weten te stoppen met haar functie als voorzitter van meldpunt MORES, het meldpunt om grensoverschrijdend gedrag in de media te melden. Ze ging er niet stilletjes vandoor en haalt in het AD hard uit naar de redactie van de Volkskrant. Zo zouden er in het stuk “onjuistheden” staan en beschuldigt ze hen van “framing”. Ook zou zij wel degelijk hebben willen praten met de krant, terwijl in het artikel anders wordt gesteld.

Uit het artikel van de Volkskrant bleek dat Dekkers man, Tom Egbers, zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag binnen de redactie van NOS Sport. De journalist zou een relatie hebben gehad met een 22-jarige stagiaire van NOS Sport. Volgens Dekker ging de affaire van haar man om een wederkerige relatie. Daarnaast heeft de dochter van het stel een brief gestuurd naar de redactie van de Volkskrant, maar volgens Dekker is daar niks mee gedaan.

Pieter Klok – hoofdredacteur van de Volkskrant – reageert tijdens de uitzending van Humberto op de uitspraken van Dekker. “We willen haar heel graag uitgebreid spreken zodat ze haar verhaal kan doen. Maar alles waar zij op wijst, daar kunnen we niet zo veel mee.” De krant reageerde uitgebreid op haar persverklaring.

Hoofdredactie

De hoofdredactie van NOS Sport heeft besloten om per direct op te stappen. Volgens Gerard Timmer – algemeen directeur van NOS – is het aftreden in een “stroomversnelling” geraakt.

Zorg

Grensoverschrijdend gedrag speelt niet alleen in de media, ook in de zorg komt veel ongewenst gedrag voor. “Bijna 80 procent van de zorgmedewerkers ervaart in de afgelopen twee jaar agressie. Slaan, schoppen, aan de haren trekken, tot seksueel getinte opmerkingen of zelfs aanrakingen”, vertelt Stella Salden, voorzitter van zorgvakbond NU’91 in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Daarom wil Salden een landelijk meldpunt starten. “Het begint bij dat je het uit de taboesfeer haalt, dat je het kunt melden en dat je het bespreekbaar maakt. Dat je goede afspraken maakt over waar je terecht kunt en hoe je ermee om kan gaan. Ik denk dat dat heel belangrijk is.”

Lees meer:

Gert van ’t Hof vervangt Tom Egbers in Studio Sport Eredivisie


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Door: Manon Immerzeel

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer