WNL

Den Haag: islamitische privéschool Achterhuis Lyceum komt er niet

Soner Atasoy ziet af van het oprichten van een islamitische privéschool in Den Haag. Dat laat onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer weten. Zijn onderwijsplannen waren in oktober naar buiten gekomen en leidden toen tot veel ophef.

De Inspectie voor het Onderwijs had onlangs een “gebruikelijk kennismakingsgesprek” met Atasoy. Na dat gesprek heeft hij laten weten “het initiatief niet door te zetten, en momenteel geen onderwijs te verzorgen aan leerplichtige leerlingen”. De inspectie heeft dat doorgegeven aan de gemeente.

Atasoy was in 2020 ontslagen als directeur bij het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Dat gebeurde nadat inlichtingendienst AIVD had gewaarschuwd voor zijn connecties. Atasoy probeerde via de rechter zijn baan bij de middelbare school in de hoofdstad terug te krijgen, maar dat lukte niet.

De nieuwe school in Den Haag kreeg naam Het Achterhuis Lyceum. Atasoy vindt dat “moslims die niet aan de leiband lopen van de overheid, worden opgejaagd als de Joden in de Tweede Wereldoorlog”. Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) noemde die naam “buitengewoon kwalijk”.

LEES OOK: Omstreden schoolbestuurder Haga Lyceum heeft nu islamitische privéschool: Het Achterhuis Lyceum

Door: Redactie

Exit mobile version