main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 5 december 2022 — 11:37

Sinterklaas koopt voor pakjesavond vaker tweedehands: ‘De manier om te goedkoper uit te zijn’

Het is vanavond pakjesavond, maar ook Sinterklaas gaat gebukt onder de prijsstijgingen. Daarom is de kans groot om de goedheiligman vandaag in een kringloopwinkel tegen het lijf te lopen, zegt bespaarexpert Renée Lamboo. “We zien dat Sinterklaas en de Kerstman er dit jaar meer voor openstaan om tweedehands te kopen.”

Dat heeft alles te maken met de hoge energieprijzen en de dure boodschappen, denkt de bespaarexpert. “Er is veel animo voor tweedehands omdat alles duurder is geworden, ook de cadeautjes.”

“Maar die cadeautjes zijn toch wel heilig in december. We zien dat daar zo min mogelijk op wordt bespaard”, zegt Lamboo. “Sinterklaas kiest er wel voor om het huis iets minder uitbundig aan te kleden of het eten wat soberder te houden.”

‘De manier om goedkoper uit te zijn’

Lamboo raadt Sinterklaas aan om vooral tweedehands artikelen te kopen. Bijvoorbeeld in de kringloopwinkel of online. “Ik heb zelf laatst online een tweedehands cadeautje gekocht. Het zat nog in de verpakking. Voor Sint en de Kerstman is dit echt de manier om goedkoper uit te zijn.”

LEES OOK: ANWB verwacht vroege avondspits door pakjesavond

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De cocaïne-economie in Nederland

Voor veel millennials is het hedendaags een doodgewone zaak om tijdens een feestavond een lijntje te snuiven. De cocaïne business is booming en drugscriminelen harken gemakkelijk miljarden ermee binnen.

Houden wij deze illegale praktijk zelf in stand door zelf het witte goed tot ons te nemen? En hoe groot is de cocaïne-economie in Nederland? Stand van Nederland: Generatie Next ging op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Twee jaar na The Voice neemt het aantal slachtoffer-dadergesprekken nog steeds toe

Steeds meer zedenslachtoffers willen in gesprek met de dader. Voor het tweede jaar op rij stijgt het aantal aanmeldingen voor dit soort gesprekken. Dat meldt…

Lees meer

Voorzitter klimaattop tevreden over eerste dag

De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai was donderdag erg tevreden over de eerste dag van COP28. “Het is opmerkelijk hoe enthousiast alle delegaties…

Lees meer

Ministerie: ‘escape’ voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een “escape” voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het…

Lees meer

NVJ na staking kranten: heftigere acties als nieuw bod uitblijft

Zo’n duizend journalisten hebben donderdag een uur het werk neergelegd uit onvrede over de cao-onderhandelingen. Dat laat een woordvoerster van de NVJ weten. Verschillende kranten…

Lees meer

Omwonenden Uden naar rechter tegen noodopvang asielzoekers

Een groep van ruim dertig omwonenden in het Brabantse Uden heeft de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de rechter gesleept….

Lees meer

Streep door grote opvanglocatie in Purmerend voor Oekraïners

Het plan van de gemeente Purmerend om een opvanglocatie te realiseren voor tussen de 500 en 1500 Oekraïense vluchtelingen gaat niet door. De gemeente zegt…

Lees meer

Economen ING: groei economie bescheiden, koopkracht wel vooruit

De Nederlandse economie stagneert dit jaar en laat de komende jaren waarschijnlijk maar bescheiden groei zien, voorspellen economen van ING in een nieuw rapport. Voor…

Lees meer