WNL

Minister Micky Adriaansens: ‘Wij moeten leren omgaan met hoge prijzen’

Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens verwacht dat de huidige hoge prijzen voor producten en goederen niet meer zullen terugkeren op het oude niveau. “Dit gaat niet over, het is niet een tijdelijke situatie. We moeten ermee leren omgaan. Het heeft daarom ook niet zoveel zin om iedereen te blijven pamperen, want uiteindelijk gaat dat niet helpen”, aldus Adriaansens in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO1.

De minister was in het programma te gast om te praten over de economische verwachtingen en de steunmaatregelen van het kabinet om mkb’ers te ondersteunen in hun hoge energierekening. “Ik maak me zorgen om wat mensen en ondernemers op dit moment voelen in de portemonnee, en daarom heeft het kabinet een enorm pakket gelanceerd. Maar blijven compenseren doet onze economie niet goed.”

Bedrijfsleven

Ook reageerde de VVD-bewindsvrouw op eerdere uitspraken van DSM-topvrouw Editch Schippers, die stelde dat “er in de politiek laatdunkend wordt gesproken over het bedrijfsleven”. Adriaansens stelde het “enorm met haar eens te zijn”.

“Het bedrijfsleven verdient enorm veel waardering, maar we hebben met elkaar echt iets te keren. Je kan wel makkelijk iets wegpakken bij het bedrijfsleven, maar het is de reden dat we het in Nederland goed hebben”, zo besloot Adriaansens.

LEES OOK: Kabinet stelt energieregeling mkb bij om doelgroep beter te bereiken


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Redactie

Exit mobile version