main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
De Bodyguard - 6 oktober 2022 — 11:32

De Bodyguard: voor welke kandidaten is het einde oefening?

Bianca, Jerry, Kevin, Lotte, Tevin en Vincent zijn nog overgebleven. In de zesde aflevering wordt hun oriëntatie- en communicatievermogen getest terwijl zij onder hoge stress staan. De kandidaten worden opgedeeld in duo’s. De een moet de ander via een portofoon naar een locatie zien te navigeren. Het is noodzaak voor de navigeerder om kalm te blijven en duidelijke instructies te geven, maar dat wordt hen lastig gemaakt door onder andere een agressieve man. “Dit belemmert mij dermate dat ik niet goed kan communiceren”, zegt Jerry. Vervolgens worden de rollen omgedraaid, maar in tegenstelling tot de eerste ronde moet de ene kandidaat de ander – na geblindeerd te zijn geweest – naar de juiste locatie zien te wijzen.

De volgende dag wordt de groep in tweeën gesplitst. Per team krijgen de kandidaten een eigen rol toebedeeld, waarbij Vincent en Tevin de moeilijkste opdracht krijgen. Samenwerking, communiceren, kalm blijven, snel handelen en omgaan met een boze vip komt allemaal samen in deze opdracht. Want wat doe je als je vip – terwijl hij met een rondvaart door Amsterdam bezig is – een belangrijk telefoontje krijgt waarbij hij te horen krijgt dat een belangrijke deal dreigt mis te gaan?

Nu Vincent en Tevin duidelijk is dat hun CEO met spoed aan land wil, is het aan hen om hiervoor te zorgen. De kapitein werkt echter niet mee, aangezien hij niet zomaar overal zijn boot mag aanmeren. Wat is het beste alternatief? Wordt er ook goed gecommuniceerd met het team dat zich door de straten van Amsterdam baant om zo snel mogelijk bij een aanlegplek te geraken?

@debodyguard Twee kandidaten worden naar huis gestuurd. Voor wie is het einde oefening? Kijk #DeBodyguard nu terug @npo3nl ♬ origineel geluid debodyguard

Dag zes zit erop voor de kandidaten. Nico en Malcolm spreken de kandidaten toe en benoemen hun plus- en minpunten. In de ogen van de twee gerenommeerde persoonsbeveiligers is het belangrijk dat zij positieve ontwikkeling zien bij de kandidaten. Bij twee van hen zien zij dat onvoldoende. “Wij hebben het idee dat jij je verschuilt achter anderen”, krijgt een van de kandidaten te horen. “Jij boekt progressie, maar laat je nog steeds ondersneeuwen”, klinkt het oordeel voor een andere kandidaat. Voor twee personen is het einde oefening. Wie worden er naar huis gestuurd?

Kijk aflevering 6 van De Bodyguard nu terug op NPO Start. Hier zijn ook eerdere afleveringen van De Bodyguard te zien.

Door: Vick ten Wolde

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De cocaïne-economie in Nederland

Voor veel millennials is het hedendaags een doodgewone zaak om tijdens een feestavond een lijntje te snuiven. De cocaïne business is booming en drugscriminelen harken gemakkelijk miljarden ermee binnen.

Houden wij deze illegale praktijk zelf in stand door zelf het witte goed tot ons te nemen? En hoe groot is de cocaïne-economie in Nederland? Stand van Nederland: Generatie Next ging op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Verkiezingsuitslag bevestigd: PVV grootste in Kamer, D66 loopt 10e zetel op haar naar mis

De PVV wordt inderdaad de grootste fractie in de nieuwe Tweede Kamer. De partij van Geert Wilders krijgt 37 zetels. Daarna volgen GroenLinks-PvdA met 25…

Lees meer

Twee jaar na The Voice neemt het aantal slachtoffer-dadergesprekken nog steeds toe

Steeds meer zedenslachtoffers willen in gesprek met de dader. Voor het tweede jaar op rij stijgt het aantal aanmeldingen voor dit soort gesprekken. Dat meldt…

Lees meer

Voorzitter klimaattop tevreden over eerste dag

De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai was donderdag erg tevreden over de eerste dag van COP28. “Het is opmerkelijk hoe enthousiast alle delegaties…

Lees meer

Ministerie: ‘escape’ voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een “escape” voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het…

Lees meer

NVJ na staking kranten: heftigere acties als nieuw bod uitblijft

Zo’n duizend journalisten hebben donderdag een uur het werk neergelegd uit onvrede over de cao-onderhandelingen. Dat laat een woordvoerster van de NVJ weten. Verschillende kranten…

Lees meer

Omwonenden Uden naar rechter tegen noodopvang asielzoekers

Een groep van ruim dertig omwonenden in het Brabantse Uden heeft de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de rechter gesleept….

Lees meer

Streep door grote opvanglocatie in Purmerend voor Oekraïners

Het plan van de gemeente Purmerend om een opvanglocatie te realiseren voor tussen de 500 en 1500 Oekraïense vluchtelingen gaat niet door. De gemeente zegt…

Lees meer