main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
De Bodyguard - 29 september 2022 — 12:28

De Bodyguard aflevering 5: vip redden uit brandend gebouw en influencer beschermen tegen agressieve fan

In aflevering vijf van De Bodyguard krijgen de zeven overgebleven kandidaten geen moment rust. Net zoals in de vorige aflevering worden de kandidaten midden in de nacht wakker gebeld om een opdracht uit te voeren. De potentiële persoonsbeveiligers kleden zich snel om, springen in de auto en rijden naar hun bestemming. Zij hebben te horen gekregen dat zij iemand moeten ophalen, maar de echte test ziet er iets anders uit. Opnieuw wordt het bewustzijnsvermogen van de kandidaten op de proef gesteld.

Wat als je vip vastzit in een brandend gebouw? Dat is de grote vraag waar de kandidaten een dag later mee worden geconfronteerd. Zij krijgen een aantal belangrijke lessen geleerd van de brandweer, die later van cruciale waarde kunnen zijn. Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke reddingsactie en dat gaat niet iedereen even soepel af. Centraal in deze opdracht? Actie-intelligentie. Het brandje blussen en dan je vip redden of is het vuur ongevaarlijk genoeg om het blussen over te slaan? Een dilemma waar de kandidaten mee voor komen te staan. Wat de uitkomst ook is, voor een persoon is het einde oefening.

@debodyguard Hoe red je een vip uit een brandend gebouw? Kijk #DeBodyguard nu terug! @npo3nl ♬ origineel geluid debodyguard

Famke Evers, Rosalie Jansen en Yuani Blindenburg hebben een afspraak met een journalist voor een groot interview. De nog zes overgebleven kandidaten moeten in duo’s hun influencer richting het interview begeleiden. “Ik liep door de straat met die vip en heb het gevoel dat ik het al jaren doe. Een tof gevoel”, zegt Vincent. Maar hebben Vincent en de andere potentiële persoonsbeveiligers alle lessen van de afgelopen dagen goed in hun geheugen opgeslagen? Want wat moet je doen als de klant dreigt te laat te komen voor zijn afspraak terwijl een handjevol fans nog even snel op de foto wil?

Inmiddels aangekomen bij het hotel, waar het interview op de vijfde verdieping plaatsvindt, staat de volgende uitdaging te wachten. De tijd dringt, dus is het voor de influencer van belang om snel de lift in te stappen. Problematisch, omdat er meerdere mensen al langere tijd staan te wachten. Een van hen is zo ongeduldig, dat hij geen zin heeft om langer te wachten. Hij probeert ook in de lift te stappen, maar de taak van de kandidaten is om hem buiten de deur te houden. Lukt dit? En wat als de boze man de influencer vraagt om een selfie en daarbij zijn geduld verliest? Eén van de influencers voelde zich in ieder geval niet helemaal veilig. “Het was best wel intens”, zei Blindenburg.

De laatste test van de dag voor de zes kandidaten. Wederom rinkelt ’s nachts de telefoon. De vips zitten vast in de hotelkamer waar brand is uitgebroken en moeten snel worden geëvacueerd. Worden alle brandprocedures in acht genomen? “Die vip moet naar beneden. Niet zeuren, gewoon doen”, zegt Lotte. En niet alle kandidaten zijn het overigens eens met de eindconclusie van Nico en Malcolm…

Kijk deze aflevering van De Bodyguard en eerdere afleveringen terug op NPO Start.

Door: Vick ten Wolde

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, prominente gasten en actuele kwesties. Werk moet lonen, daarover komt zakenvrouw Annemarie van Gaal. Iemand die meer dagen gaat werken, houdt er vaak weinig aan over. Zij pleit ervoor om het totale toeslagencircus af te schaffen. Professor Ruud Koopmans is te gast over de nijpende asielcrisis. De hoogleraar schreef het boek De Asielloterij en komt met een andere aanpak van migratie. Amerika-deskundige Kenneth Manusama over de mogelijke vervolging van Hunter Biden. Wat zijn de gevolgen voor zijn vader president Joe Biden? En het laatste nieuws over de komende verkiezingen.

Luister de podcast terug via je favoriete podcastapp!

Aanvulling en correctie WNL Op Zondag

Zondagmorgen bespraken we in de uitzending van WNL Op Zondag het haperende Europese asielbeleid met professor Ruud Koopmans. In dat gesprek hebben we een vergissing…

Lees meer

Is het Europese asielsysteem doodziek? ‘Inefficiënt en onmenselijk’

Het asielbeleid in Nederland is volgens professor Ruud Koopmans niet in orde. Daarover schreef hij het boek ‘De Asielloterij’. Hij vindt dat er van alles…

Lees meer

Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte…

Lees meer

Ouwehand: ik treed tijdelijk terug als lijsttrekker PvdD

Esther Ouwehand trekt zich, ondanks protest van de leden van haar partij, tijdelijk terug als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Ze doet dit…

Lees meer

PvdD-congres stemt tegen, maar onderzoek naar Ouwehand gaat door

Het onderzoek naar integriteitsmeldingen over Esther Ouwehand gaat gewoon door. Dat heeft het nieuwe bestuur van de Partij voor de Dieren zondag bekendgemaakt op het…

Lees meer

Dem. Justitieminister Dilan Yesilgöz: ‘Wij halen actief geen Nederlandse IS-strijders op’

Lijsttrekker van de VVD en demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz reageert in WNL Op Zondag op de discussie die op sociale media…

Lees meer

Politie maakt einde aan blokkade A12 door klimaatactivisten

De politie heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de blokkade van de A12 in Den Haag door klimaatactivisten, meldt de gemeente. De weg wordt schoongemaakt…

Lees meer

Moet het toeslagenstelsel op de schop? ‘We moeten uit deze vicieuze cirkel’

Werken moet lonen, maar soms houden we er weinig aan over. Door zowel toeslagen als belastingregelingen kun je met parttime werken bijna net zo veel…

Lees meer

Ontploffing bij woning met regenboogvlag in Amsterdam

Bij een woning in Amsterdam waar een regenboogvlag hing is zaterdagavond een ontploffing geweest. Op het trottoir is een vloeistof aangetroffen die korte tijd in…

Lees meer

Moet de bruine kroeg een monumentenstatus krijgen? ‘Erkenning van historische waarde’

De bruine kroeg dreigt uit het straatbeeld te verdwijnen. Steeds meer oude kroegen worden opgekocht en omgetoverd tot hippe tenten. PvdA-fractievoorzitter in Amsterdam Lian Heinhuis…

Lees meer