WNL

Omgangsvormen in de Kamer zijn om te huilen: ‘De Kamervoorzitter moet strikter zijn’

Geschreeuw, gescheld en getier naar elkaar. De omgangsvormen in de Kamer zijn nou niet bepaald netjes te noemen. Deze week gaan de Kamerleden daarover in debat. Want moeten er nieuwe regels komen? Het is overigens niet voor het eerst dat de Kamer praat over omgangsvormen. Eerder liepen de emoties al hoog op dat een dergelijk debat was aangevraagd.

“Het is treurig dat zo’n debat nodig is en dat je nog een keer moet afspreken hoe je met elkaar omgaat,” zegt hoofdredacteur van het AD Rennie Rijpma in Goedemorgen Nederland. Rijpma heeft haar twijfels of een nieuw debat helpt. “Van eerdere debatten over gedrag in de Kamer en afspraken daarover hebben we tot nu toe weinig terug gezien.” Wel vindt Rijpma dat Kamervoorzitter Vera Bergkamp meer moet doen. “De Kamervoorzitter moet strikter zijn.” Dat betekent dus eerder ingrijpen en de microfoon uit doen.

Ook Mustafa Amhaouch, Tweede Kamerlid van het CDA, heeft zijn twijfels of een nieuw debat wel werkt. “Ik ben sceptisch en ik vind het lastig waar we de grens moeten leggen.” Zelf heeft Amhaouch een collega-Kamerlid ooit ‘knettergek’ genoemd. “Ik vind niet dat dat extreem is. Andere Kamerleden zijn daar ver overheen gegaan.”

LEES OOK: Onrust in Iran houdt aan: ‘Er wordt geschoten op meisjes van 15, 16 jaar’

Door: Floortje van Gameren

Exit mobile version