main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Op1 - 12 augustus 2022 — 00:33

Oorlog lijkt te kantelen in voordeel Oekraïne: ‘Rusland moet alles op alles zetten’

Oekraïne is momenteel in het zuiden van het land bezig met een zwaar tegenoffensief. Dinsdag werden explosies gemeld op een luchtmachtbasis op de Krim. Deze Russische militaire basis die nu is aangevallen was belangrijk voor de verdediging van het Russische leger in het zuiden. Oekraïne wil met deze hevige aanvallen voorkomen dat er referenda worden gehouden in zuidelijke steden zoals Cherson en Zaporizja, zoals het pro-Russische bestuur daar heeft aangekondigd.

De oorlog lijkt door de sterke tegenaanvallen te kantelen in het voordeel van Oekraïne zeggen verschillende defensiedeskundigen waaronder  Kolonel Han Bouwmeester. Toch is daarmee het laatste nog niet gezegd: ”De Russen zijn nog steeds sterk aanwezig. Ook als je kijkt naar de Donbas-regio dan maken ze nog steeds kleine vorderingen,” aldus Bouwmeester in Op1.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Troepen herverdelen

Maar ondanks de kleine voorderingen van Rusland, moeten de Russen ‘alles op alles zetten’ ziet Bouwmeester. “Het tegenoffensief dwingt Rusland nu om de eigen troepen te gaan herverdelen. Er heeft de afgelopen weken daarom ook al een schaduwmobilisatie plaatsgevonden,” zegt Bouwmeester. Wat ook meehelpt in het voordeel van Oekraïne, zijn de zware wapens die het land uit het westen heeft gekregen, waardoor ze vanaf grote afstand Russische wapendepots kunnen aanvallen.

LEES OOK: Farmers Defence Force maakt ommezwaai: ‘Niet meer dan normaal dat ze stoppen met het terroriseren van Nederland’

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier