WNL

Farmers Defence Force maakt ommezwaai: ‘Niet meer dan normaal dat ze stoppen met het terroriseren van Nederland’

Mark van den Oever (Farmers Defence Force)

Harde boerenacties zijn voorlopig van tafel. Dat heeft de voorman van Farmers Defence Force (FDF) in een videoboodschap bekendgemaakt. Mark van den Oever zegt daarin dat het opschorten van de acties een handreiking is naar het kabinet. Wel blijven er nog publieksvriendelijke acties plaatsvinden.

Directe aanleiding is een rapport van professor Han Lindeboom van de Focusgroep Stikstof dat gisteren op Texel werd gepresenteerd. Daarin staat een plan om de hoeveelheid stikstof naar beneden te halen, zonder dat de veestapel hoeft in te krimpen.

“We zitten natuurlijk nog niet aan tafel bij Remkes. We hebben heel duidelijk aangegeven dat als er geen heroverweging van de plannen plaatsvindt, dat ook zeker niet gaat gebeuren,” zegt FDF-woordvoerder Sieta van Keimpema in Op1. Toch biedt het rapport van Lindeboom hoop volgens de woordvoerder. “Dit zijn wetenschappers die echt weten waar ze het over hebben. En we geven door de acties op te schorten het kabinet de gelegenheid om een stap vooruit te doen.”

Tekst gaat verder onder de Tweet.

‘Demonstreren mag, terroriseren niet’

Tjeerd de Groot, Kamerlid van D66, is niet erg onder de indruk van de woorden van FDF. “Het lijkt me niet meer dan normaal dat ze stoppen met het terroriseren van Nederland. Ze intimideren bestuurders en roepen op om daar langs te gaan, ze voeren illegale acties uit op snelwegen. Demonstreren mag, maar terroriseren niet,” aldus De Groot. Of de partijen dichterbij elkaar komen doordat FDF voorlopig stopt met actievoeren, is dus nog maar de vraag.

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LEES OOK: Poolse truckchauffeur vast voor mensensmokkel

Door: Floortje van Gameren

Exit mobile version