main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Mark van den Oever (Farmers Defence Force)
Op1 - 12 augustus 2022 — 00:02

Farmers Defence Force maakt ommezwaai: ‘Niet meer dan normaal dat ze stoppen met het terroriseren van Nederland’

Harde boerenacties zijn voorlopig van tafel. Dat heeft de voorman van Farmers Defence Force (FDF) in een videoboodschap bekendgemaakt. Mark van den Oever zegt daarin dat het opschorten van de acties een handreiking is naar het kabinet. Wel blijven er nog publieksvriendelijke acties plaatsvinden.

Directe aanleiding is een rapport van professor Han Lindeboom van de Focusgroep Stikstof dat gisteren op Texel werd gepresenteerd. Daarin staat een plan om de hoeveelheid stikstof naar beneden te halen, zonder dat de veestapel hoeft in te krimpen.

“We zitten natuurlijk nog niet aan tafel bij Remkes. We hebben heel duidelijk aangegeven dat als er geen heroverweging van de plannen plaatsvindt, dat ook zeker niet gaat gebeuren,” zegt FDF-woordvoerder Sieta van Keimpema in Op1. Toch biedt het rapport van Lindeboom hoop volgens de woordvoerder. “Dit zijn wetenschappers die echt weten waar ze het over hebben. En we geven door de acties op te schorten het kabinet de gelegenheid om een stap vooruit te doen.”

Tekst gaat verder onder de Tweet.

‘Demonstreren mag, terroriseren niet’

Tjeerd de Groot, Kamerlid van D66, is niet erg onder de indruk van de woorden van FDF. “Het lijkt me niet meer dan normaal dat ze stoppen met het terroriseren van Nederland. Ze intimideren bestuurders en roepen op om daar langs te gaan, ze voeren illegale acties uit op snelwegen. Demonstreren mag, maar terroriseren niet,” aldus De Groot. Of de partijen dichterbij elkaar komen doordat FDF voorlopig stopt met actievoeren, is dus nog maar de vraag.

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LEES OOK: Poolse truckchauffeur vast voor mensensmokkel

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier