WNL

Familie van vermoorde 9-jarige Gino haalt hard uit naar politiek: ‘Waarom moet het altijd zo gigantisch misgaan?’

De familie van de vermoorde Gino haalde na de stille tocht woensdag hard uit naar de politiek. “De enige ‘waarom’ die hier ronddwaalt is: waarom moet het altijd zo gigantisch misgaan voordat politiek Nederland wakker wordt? Waarom is het zo moeilijk om straffen te verhogen en wetten te veranderen?”

Honderden mensen bewezen gisteren een laatste eer aan het 9-jarige jongetje die vorige week verdween van een speelplaats en vervolgens dood werd gevonden in de buurt van een huis aangewezen door Donny M. Op het einde van de stille tocht nam de zus van Gino het woord en daarna Ramona Niqvist, een woordvoerder van de familie. Samen deden ze een oproep in de hoop dat er van deze zaak geleerd wordt.

Inmiddels is bekend dat verdachte van de moord op het 9-jarige jongetje, Donny M., al heel wat op zijn kerfstok heeft. Zo is hij eerder veroordeeld voor mishandeling en misbruik van twee jonge jongens. Hierdoor rijst de vraag bij de familie waarom er niet meer aan gedaan is om te voorkomen dat ook Gino slachtoffer werd.

‘Hoe is het mogelijk?’

“Hoe is het mogelijk dat zo’n monster onbezonnen rond kan lopen in onze maatschappij?”, zei Niqvist. “Hoe kon een rechter hem zo laag straffen? Hoe kan het dat onze wetgeving ervoor zorgt dat dit soort monsters, want dat is hij, geholpen worden? Door de fouten van deze mensen zijn onze kinderen niet meer veilig.”

Ze pleitte verder in haar toespraak voor camera’s bij speeltuinen in wijken. “Na de moord op Anne Faber heeft premier Rutte beloofd te zullen optreden”, zei Niqvist. “Mijn vertrouwen in jou (Rutte, red.) is volstrekt verloren gegaan.” Haar woorden konden rekenen op applaus van de duizenden deelnemers aan de stille tocht voor Gino.

‘Ik snap het ongelofelijk goed’

Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma, te gast in Goedemorgen Nederland, geeft aan dat hij zich aangesproken voelt, ook als vader van jonge kinderen. “Ik snap het ongelofelijk goed. Dat zoiets gebeurt is zo’n ongelofelijke nachtmerrie, dat je ook wil dat iedereen ervan doordrongen is”, zegt hij. “En dat je altijd weer opnieuw kijkt: wat moet er anders, wat moet er beter? Ik snap alles wat die vrouw zegt.”


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LEES OOK: Donny M. kwam regelmatig in wijk in Kerkrade waar Gino verdween

Door: Redactie

Exit mobile version