WNL

Volt-fractievoorzitter Laurens Dassen wil ‘meevallersheffing’ voor grote energiebedrijven

Fractievoorzitter van Volt Laurens Dassen wil dat er een eenmalige heffing komt voor grote energiebedrijven, om zo weerstand te bieden aan de huidige energiecrisis. ‘’Zij maken nu enorme winsten door de lage energieprijzen’’, aldus de Volt-fractievoorzitter in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO 1.

De partijleider van Volt was te gast om te praten over het tanende vertrouwen van burgers in de politiek. Volgens 77 procent van de Nederlanders is de Haagse politiek namelijk te veel met zichzelf bezig en te weinig met de grote problemen in het land, waaronder het woningtekort en de energiecrisis.

Met de zogeheten ‘meevallersheffing’ voor grote energiebedrijven wil Dassen een bijdrage leveren aan de oplossing voor dat laatste probleem. In andere landen, zoals Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk, is zo’n heffing al doorgevoerd, legt Dassen uit.

De coalitiepartijen

Door geld weg te halen van de grote energiebedrijven, “kunnen we de mensen die het hard nodig hebben gerichter compenseren,” zegt Dassen. “Inmiddels zijn dat niet alleen de lage inkomens, maar ook de middeninkomens.”

Ook Caroline van der Plas, fractievoorzitter van BoerBurgerBeweging (BBB), is een voorstander van de eenmalige ‘meevallersheffing’. “Maar we moeten natuurlijk ook de coalitiepartijen zo ver krijgen, en daar loop je als oppositie heel vaak tegenaan. Als oppositie ben je immers afhankelijk van de goede wil van de coalitie,” zo besluit de partijleider van BBB.

LEES OOK: Vertrouwen in de politiek daalt verder: biedt een kiesdrempel uitkomst?

Door: Redactie

Exit mobile version