WNL

Personeelstekorten in de zorg: ‘Als werkgever moeten we het werk ook aantrekkelijk maken’

Ondanks dat corona geluwd is, piept en kraakt het nog steeds in de zorg. De wachtlijsten zijn nog steeds enorm waardoor veel mensen nog steeds niet worden geholpen. Ook wringt de schoen bij het personeel, want de tekorten zijn nog steeds niet aangevuld. Na twee jaar corona meldt ook veel ziekenhuispersoneel zich ziek. De ‘koek is op’, want de zorgachterstand betekent dat er nog steeds heel hard moet worden doorgewerkt en die energie is er niet meer.

“We zien de tekorten niet op alle afdelingen, maar vooral bij de specialisten. Denk aan de specialisten die op de IC werken. Dat daar een tekort aan is hebben we allemaal vaak gehoord de afgelopen twee jaar,” zegt Marjolein Tasche, bestuursvoorzitter van het Sint Franciscus gasthuis en Vlietland in Goedemorgen Nederland.

Tasche en haar collega’s doen er alles aan om het personeel dat er is te behouden. “We luisteren naar wat hun behoefte is en bieden opleidingen aan. Ook helpt de nieuwe CAO, waarin onregelmatigheid wordt beloond, erg mee. Maar als werkgever moeten we het werk ook aantrekkelijk maken.”

Toch is de zorg er dan ook nog lang niet. “Als parttimers in het ziekenhuis een paar uur per week extra zouden werken, dan komen we een heel eind. We hebben echt die extra handen nodig op de korte termijn.”

LEES OOK: Voor het eerst in tien jaar stijging in het aantal winkels

Door: Floortje van Gameren

Exit mobile version