WNL

‘Het jaar van Fortuyn’ is een ‘heerlijke serie over een treurig onderwerp’

Vanaf vrijdag 25 maart wordt de serie ‘Het jaar van Fortuyn’ om 21.30 uur uitgezonden bij de AVROTROS op NPO 1. In de vijfdelige miniserie wordt het laatste jaar van Fortuyn (gespeeld door Jeroen Spitzenberger) in beeld gebracht. Ook komt de strijd om ‘het Torentje’ met de voormalig PvdA-lijsttrekker Ad Melkert (Ramsey Nasr) aan bod.

Marco Pastors, oud-wethouder Leefbaar Rotterdam maakte Pim Fortuyn van dichtbij mee en heeft de eerste aflevering van ‘Het jaar van Fortuyn’ al mogen zien. “Het is fantastisch dat er 20 jaar later op deze manier aandacht aan wordt besteed. Het belooft heel veel, de eerste aflevering”, zegt Pastors bij WNL Op Zondag.

Ook Arendo Joustra, hoofredacteur Elsevier Weekblad kende Fortuyn persoonlijk en is erg te spreken over de miniserie. “Het is een heerlijke serie over eigenlijk een treurig onderwerp: het laatste jaar van Pim Fortuyn.” Fortuyn werd op 6 mei 2002 vermoord.

Ad Melkert

In de serie is er niet alleen aandacht voor Fortuyn, maar ook voor Melkert, die het in een politieke strijd opnam met Fortuyn. “Het grappige is, Ad Melkert werd beter gespeeld dan Pim Fortuyn en in de werkelijkheid was het natuurlijk omgekeerd’, zegt Joustra.

Pastors sluit zich bij die woorden aan. “Het valt die acteur niet kwalijk te nemen, maar Pim is beter dan alle acteurs bij elkaar.”

LEES OOK: Defensieminister Ollongron: ‘Extra geld naar salaris militairen’

Door: Vick ten Wolde

Exit mobile version