WNL

Stichting waar Ali B. ambassadeur van is krijgt tientallen bedreigingen

Stichting Broodje Hagelslag in Almere, waar Ali B. ambassadeur van is, heeft online tientallen bedreigingen ontvangen na de uitzending van BOOS. Dat bevestigt een woordvoerder aan het ANP, na berichtgeving van Omroep Flevoland. In de uitzending van het YouTube-programma, die donderdag online kwam, ging het over vermeend grensoverschrijdend gedrag bij het tv-programma The Voice of Holland.

Ali B. werd daarin door verschillende anonieme vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook zei een oud-deelnemer door de zangcoach – buiten het programma om – verkracht te zijn. Twee vermeende slachtoffers hebben bij het Openbaar Miniserie aangifte gedaan van verkrachting.

Volgens de woordvoerster zijn er vijftig tot tachtig berichten op het Instagram-account van de stichting binnengekomen met bedreigingen. “Allemaal van nepaccounts.” Daarop heeft de stichting, die zich hard maakt voor jongeren die buiten de maatschappij vallen, het eigen account afgeschermd. De woordvoerster zegt dat er geen aangifte gedaan gaat worden.

Tegen Omroep Flevoland zegt de stichting het politieonderzoek af te wachten voor het beslist over de verdere samenwerking met Ali B.

LEES OOK: Catherine Keyl over BOOS-aflevering The Voice: ‘Zum kotsen wat ik allemaal gezien heb’

Door: Peter Visser

Exit mobile version