WNL

Politie toont opnieuw beelden van relschoppers Rotterdam

De politie heeft opnieuw beelden getoond van zes relschoppers die tekeergingen in Rotterdam tijdens de rellen op 19 november. De politie roept hen op zich bij de politie te melden. Mensen die de verdachten herkennen, kunnen dat ook aan de politie doorgeven. Voor het aannemen van de aanwijzingen zijn extra mensen bij die tiplijn ingezet.

De beelden waren te zien in Opsporing Verzocht op dinsdag, en de politie heeft de foto’s ook op de eigen website gezet.

De rellen van 19 november op en rond de Coolsingel braken uit na een demonstratie tegen het coronabeleid van het kabinet. Politiewagens, scooters en winkels raakten beschadigd en ook politieagenten waren doelwit tijdens de manifestatie. Vijf mensen raakten gewond door kogels. De Rijksrecherche onderzoekt of de verwondingen zijn veroorzaakt door politiekogels. Ook agenten liepen verwondingen op.

Zwaar middel?

De politie spreekt zelf van de inzet van een “zwaar middel”. Dat onderschrijft de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, te gast in Goedemorgen Nederland. “Normaal gesproken doen we dit nooit, maar bij zulk excessief geweld tegen hulpverleners is dit het laatste redmiddel”, zegt hij. “Dit is een maatschappelijk fenomeen dat hard moet worden aangepakt.”

Directeur politieke zaken bij denktank HCSS Han ten Broeke noemt het “volkomen terecht” dat de politie deze beelden toont. “Dit is dus de manier om te hanteren om het een beetje terug te duwen. Het is een beetje het failliet van hoe we met elkaar proberen samen te leven.”

LEES OOK: Eerste verdachte Rotterdamse rellen meldt zich na vrijgeven beelden: ‘Deze mensen moeten zich schamen’

Door: Redactie

Exit mobile version