WNL

Demissionair staatssecretaris Wiersma wil prijsstijgingen compenseren

Demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Dennis Wiersma gaat de komende weken in gesprek met gemeenten om mensen met een kleine portemonnee te ondersteunen. “Vanwege de stijgende inflatie en de enorme energierekening gaan we een extra potje maken. Half december wil ik het rond hebben”, aldus de VVD-bewindspersoon in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO 1.

De demissionair staatssecretaris was in het televisieprogramma te gast om te praten over de stijgende inflatie en de hoge energierekening. “Het is een moeilijke tijd. Alles wordt duurder en veel mensen vragen zich af of ze de boodschappen nog kunnen betalen. Daarom willen we substantieel de lage inkomens gaan helpen zodat zij hun rekeningen kunnen blijven betalen.”

‘Het zal niet om tientjes gaan’

Het is nog niet duidelijk welk bedrag hier aan gekoppeld wordt. “Het zal niet om tientjes gaan, dat is helder, maar ik kan er nog geen bedrag aan koppelen. Het doel wordt uiteindelijk om vanuit de gemeenten mensen via de bijstand of de bijzondere bijstand extra ondersteuning te bieden.”

LEES OOK: Demissionair staatssecretaris Wiersma lanceert waarborgfonds voor mensen met schulden

Door: Redactie

Exit mobile version