main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Sven op 1 - 2 december 2021 — 12:36

CDA-prominent Bot doet oproep aan Hoekstra: vergeet Hugo niet

De talenten van Hugo de Jonge mogen niet verloren gaan in een nieuw kabinet, dat zei voormalig minister van Buitenlandse Zaken en CDA-prominent Ben Bot vanochtend in Sven Op 1. Hij hekelt de negatieve sfeer die tegenwoordig vaak rond bewindslieden hangt. “Nederlanders zijn echte criticasters. Het is nooit goed”.

Woensdagochtend deed Bot al een oproep aan partijleider Wopke Hoekstra in het Algemeen Dagblad: vergeet Hugo niet. Ook na het coronadebat van woensdagavond, waarin de minister van Volksgezondheid opnieuw flink onder vuur lag in de Tweede Kamer, heeft de voormalig minister nog steeds dezelfde mening. “Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Het is onmogelijk om alles goed te doen. Maar in een land met 17 miljoen virologen heeft hij standvastig een consistente boodschap vastgehouden”.

Bot ziet De Jonge dan ook graag terugkeren in het volgende kabinet, al wordt er gezegd dat Hoekstra op zoek is naar nieuwe gezichten op het bordes. Volgens Bot is dat niet verstandig. “Het is belangrijk dat er in een nieuw kabinet een aantal mensen met bestuurlijke ervaring zitten”. VWS-bewindsman De Jonge zou dus een van die ervaren rotten mogen worden als het aan de CDA-veteraan ligt. “Bijvoorbeeld op Verkeer & Waterstaat of Onderwijs, al is dat wel een buitengewoon ingewikkeld ministerie. Maar ook Volksgezondheid zou hij weer kunnen gaan doen”.

Momenteel ligt De Jonge onder vuur door de trage start van zijn boostercampagne. De 84-jarige Bot, die volgende week zijn boosterprik ontvangt, deelt die kritiek. “Ik heb een halve dag aan de lijn gehangen om een afspraak te krijgen”, verzucht hij. “Terwijl je het in Duitsland met een belletje naar de huisarts geregeld hebt”. Bot zou meer duidelijkheid willen zien van De Jonge op dit vlak. “Als iets niet lukt, leg dan uit waarom niet. Er zullen namelijk ongetwijfeld goede redenen voor zijn”.

LEES OOK: OMT-lid Bonten: alleen met vaccinatiedrang of plicht komen we uit de crisis

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met defensieminister Kajsa Ollongren, voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikakenner Raymond Mens luister je nu terug.

Klik hier. 

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Wolven doodden elf schapen in Flevoland in maart

Wolven hebben in maart elf schapen in Flevoland gedood. Het zijn de eerste door kennis- en uitvoeringsorganisatie BIJ12 bevestigde wolvenaanvallen in de provincie sinds 2022….

Lees meer

Veel dreigingen zijn in 2023 ‘kritiek punt gepasseerd’ ziet AIVD

“Veel dreigingen zijn in 2023 een kritiek punt gepasseerd”, zei de hoogste baas van de AIVD, Erik Akerboom, dinsdag bij de presentatie van het jaarverslag….

Lees meer

Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst…

Lees meer

Burgemeester Eindhoven Jeroen Dijsselbloem: ‘Asiel is geen crisis’

Er is geen asielcrisis in Nederland. Dat zegt burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem in het radioprogramma Sven op 1. “We bestempelen in Den Haag alles…

Lees meer

ASML wil in Nederland blijven, maar wat betekent dat voor de arbeidsmigratie?

Operatie Beethoven heeft zijn vruchten afgeworpen. Met een financieel pakket van 1,7 miljard euro weet het demissionaire kabinet tech-gigant ASML in Nederland te behouden. VVD-leider…

Lees meer

Paragnosten vertellen ouders vermiste Cheryl Morriën dat ze nog leeft: ‘Het kan valse hoop zijn’

Dit jaar is het 38 jaar geleden dat het IJmuidense meisje Cheryl Morriën op een zomerdag spoorloos verdween. De moeder van Cheryl, Nellie, is samen…

Lees meer

Nederland, witwasparadijs: meer dan 10 miljard euro wordt ieder jaar in ons land witgewassen

Maar liefst 13.000 bankmedewerkers hebben er een dagtaak aan om ‘verdachte transacties’ op te sporen en ondertussen heeft ook het Openbaar Ministerie (OM) de handen…

Lees meer