WNL

Drukste spits sinds begin coronapandemie: ‘Het gaat nog drukker worden’

De ANWB meldt dinsdag de drukste spits sinds het uitbreken van de coronapandemie. Op het hoogtepunt stond er om 08.35 uur 759 kilometer file. Volgens Tim Schaap van de ANWB gaat het de komende weken nog wel drukker worden. “Het wordt donkerder, en winterse omstandigheden zorgen altijd wel voor een drukkere periode”, legt hij uit in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

De voornaamste oorzaken voor de ochtendspits van vandaag zijn ook te wijten aan de weersomstandigheden. Zo zijn er veel regenbuien in het zuiden van het land. Ook gaan er veel meer mensen weer met hun auto naar het werk. “We gaan weer richting het oude normaal”, zegt Schaap.

Woon-werkverkeer

De meeste files staan in het zuiden en in het midden van het land. Vooral in de provincie Noord-Brabant staat het verkeer stil of rijdt het langzaam, aldus de ANWB. Op sommige plekken is het druk vanwege ongelukken, maar de meeste files zijn veroorzaakt door woon-werkverkeer. De ANWB verwacht dat de drukte op de weg vanaf 08.30 uur zal afnemen.

Vorige week werden de jaarlijkse filerecords al gebroken, met 468 kilometer file op dinsdagochtend en 650 kilometer file op vrijdagavond. Dat soort filelengtes waren sinds corona niet meer voorgekomen.

LEES OOK: ANWB: files met 63 procent gedaald door thuiswerken

Door: Redactie

Exit mobile version