WNL

PODCAST: ‘Hoekstra had een verwassen polo aan, misschien wel symbolisch voor het CDA’

PODCAST

In de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend kan mediadeskundige Mark Koster niet onder de formatie uit die dit weekend verder gaat in Hilversum op de Zwaluweberg. Niet zozeer de inhoudelijke gesprekken die daar gevoerd gaan worden boeien hem, de kledingkeuze van de politieke leiders des te meer.

Koster was voornamelijk gecharmeerd van het artikel over de formatie dat het AD had geschreven met de kop: Dit ‘hutje op de hei’ moet fungeren als politieke EHBO: ‘Je maakt elkaar de hele dag mee’. “In het artikel valt te lezen dat Prins Bernard ervoor heeft gezorgd dat de Zwaluweberg open is gesteld en dat zijn invloeden overal merkbaar zijn. Er is bijvoorbeeld een grote bar en de muren zijn bekleed met geweren”, aldus Koster. Maar al die opsmuk interesseert Koster niet zo. “Op de redactie is een grote discussie ontstaan over of ik zoveel tijd moet besteden aan de kleding die Hoekstra, Rutte en Kaag dragen, maar ik zie daar veel symboliek in terug. Hoekstra had een polo aan van Superdry. De polo was verwassen, misschien wel symbolisch voor het CDA”, aldus Koster.

Kees van Kooten

Verder viel het Koster op dat Kees van Kooten in alle kranten terug te lezen was, zoals in NRC, Trouw en de Volkskrant. “Alle interviews leken op elkaar en waren allemaal afgenomen via Teams. Van Kooten deed in die interviews voornamelijk zijn beklag over de fotografie in het algemeen. De fotografie zou op hol geslagen zijn, niemand poseert meer normaal.”

Spijtoptant van de week

Als laatste viel Koster Mohammed op. “Dan de spijtoptant van deze week, dat is Mohammed. Hij heeft een huis geweigerd.” Mohammed woont in een AZC en heeft een enorm gezin. Hij kreeg een huis aangeboden maar hij weigerde dat en inmiddels is de zaak voor de rechter gekomen. De rechter gaf hem ongelijk en hij moet nu ook weg uit het AZC. “Nu heeft hij enorme spijt. Ik vond het artikel over hem in de Telegraaf zeer genuanceerd, zeker voor een krant als de Telegraaf.”

De hele podcast is hier te beluisteren.

Door: Floortje van Gameren

Exit mobile version