WNL

PODCAST: ‘Als Verstappen morgen de eerste ronde doorkomt, gaat hij winnen’

PODCAST

Mediadeskundige Mark Koster was deze week erg te spreken over het NRC-interview met voormalig Formule 1-coureur Gijs van Lennep. Daarom besluit hij hem in de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend van deze week zelf te bellen, op de dag dat Max Verstappen de poleposition pakt op het circuit in Zandvoort. “Als Max morgen de eerste ronde doorkomt, heeft hij een hele grote kans om te winnen”, zegt Van Lennep.

Dat geldt voor alle coureurs, zegt de 79-jarige Van Lennep. “Als je in de eerste ronde tegen elkaar botst, en je moet naar de pitstop omdat je vleugel kapot is, kun je nog vierde of vijfde worden, maar dan schiet het niet meer op. Dus ze moeten uit elkaars buurt blijven”, zegt hij. “Maar dat kan Max ook goed.”

Verstappen is de eerste Nederlander die op het circuit in de Nederlandse badplaats een poleposition pakt. “Dat is het allermooiste wat er is”, zegt de voormalig Formule 1-coureur. “Daar zijn we helemaal blij mee, en ik ben sowieso blij met de Formule 1. Het is ontzettend goed georganiseerd.”

Van Lennep wordt gezien als “de beste coureur van de 20ste eeuw”. Dat Verstappen hem opvolgt in die titel is wel zeker, zo zegt hij. “Hij is ontzettend goed.”

De hele podcast is hier te beluisteren.

Verder in Mark en Margreets Weekend:

– Een “fantastische analyse” in de Volkskrant: Informateur Johan Remkes is de Louis van Gaal van de Haagse politiek

Abonneer je nu op deze podcast via Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts of een andere podcast-app.

Door: Redactie

Exit mobile version