WNL

Man die terrasdrama in Gennep veroorzaakte wordt vervolgd

Automobilist (19) die terrasdrama Gennep veroorzaakte pleegde mogelijk aanslag op ex-vriendin

De man die vorig jaar met zijn auto op een druk terras inreed in Gennep, wordt vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht besloten. Dat meldt de Gelderlander. De toen 19-jarige verdachte moet zich in het najaar in de rechtbank verantwoorden voor zijn actie, waarbij zes gewonden vielen. De man Ottersum wordt gedagvaard voor het veroorzaken van een ongeluk met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Ook moet hij uitleggen waarom hij vluchtte.

De man werd diezelfde avond nog in Cuijk in zijn beschadigde zwarte Volkswagen Golf aangehouden. De verdachte zou voor het ongeluk lachgas hebben gebruikt.

Justitie heeft lang onderzocht of er sprake kan zijn geweest van een aanslag. De Gelderlander meldde vorig jaar namelijk dat de ex van de man de bewuste avond op het terras van De Stadsherberg zat. De twee waren ‘niet vriendelijk’ uit elkaar gegaan.

De verdachte zat eerder die avond ook op het terras aan de Zandstraat. Maar dat het om ‘een bewuste of gerichte actie’ ging, is tot nu niet gebleken uit het onderzoeksdossier, zegt een justitiewoordvoerder. Volgens de raadsman van de verdachte er sprake van een ongeval waarbij de jongeman met zijn voet van het rempedaal is geschoten.

Zeven weken in een ziekenhuisbed

Mede-eigenaar en gastvrouw van De Stadsherberg, Saskia Pennings, raakte ernstig gewond bij het terrasdrama. Ze liep onder meer een gebroken kuitbeen op en een gescheurd bot bij de knie van haar andere been. De Gennepse lag vijf dagen in het ziekenhuis en erna thuis nog zeven weken in een ziekenhuisbed. Ze was ruim twee maanden gekluisterd aan een rolstoel. “Ik ben blij dat hij wordt vervolgd’’, zegt Pennings. “Zodat hij tot verantwoording wordt geroepen voor wat hij heeft aangericht.’”

Een bloembak met een olijfboom van 400 kilo heeft haar leven gered, aldus de recherche.

LEES OOK: Zwartrijder slaat NS-medewerker bij controle vol op zijn gezicht

Door: Redactie

Exit mobile version