main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 2 augustus 2021 — 09:52

Ex-profvoetballer van onder meer Ajax en Almere neergeschoten in Amsterdam

De 35-jarige man die zondagochtend werd neergeschoten in een bedrijfspand in Amsterdam Zuidoost is de is ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad. Dat meldt De Telegraaf. Hoefdraad speelde onder andere voor Ajax,  Almere City en Cambuur. Vanaf komend seizoen zou hij uitkomen voor amateurclub ASG De Volewijckers in Amsterdam Noord.

“Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Jergé Hoefdraad neergeschoten is en in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht”, laat het bestuur van de Volewijckers weten via de website. “Jergé wij zijn in gedachte bij je. We hopen op een spoedig herstel. Aan familie, vrienden en teamgenoten veel sterkte in deze tijd.”

In het bedrijfspand aan de Stekkenbergweg was vermoedelijk een feest aan de gang. Rond 06.00 uur ging het gruwelijk mis en werd Hoefdraad neergeschoten. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie wilde niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer. Ook over de toedracht kan de politie nog niets zeggen, maar bronnen vertellen aan De Telegraaf dat hij mogelijk een vechtpartij zou hebben willen stoppen. Een van de vechtersbazen voelde zich daarbij zo bedreigd dat hij een pistool trok en Hoefdraad neerschoot.

Profcarrière

Aankomend seizoen zou de 35-jarige voetballer gaan spelen in het eerste elftal van de club uit Noord. Hij begon zijn carrière in de jeugd van Ajax. Daar speelde hij samen met spelers zoals Ryan Babel en Urby Emanuelson.

Zijn profdebuut maakte hij in 2004 bij RKC Waalwijk. Vervolgens maakte hij de overstap naar Almere City, Telstar en Cambuur. Hij eindigde zijn succesvolle profcarrière bij Almere City en zou nu na een korte pauze uitkomen voor De Volewijckers.

Tekst gaat verder onder de tweet.

De verdachte is nog altijd voortvluchtig. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die bij het feest aanwezig waren en roept hen op om zich te melden. Ook zoekt de politie naar beelden van het incident, van een dashcam of van een smartphone. Deze beelden kunnen opgestuurd worden via meld misdaad anoniem.

Situatie Hoefdraad

Volgens de bronnen die De Telegraaf heeft gesproken zou Hoefdraad zondag in het ziekenhuis een heel gecompliceerde operatie hebben ondergaan. Het is onduidelijk hoe zijn situatie nu is.

LEES OOK: Schoten gelost bij politieachtervolging na schietpartij Amsterdam-Noord, één dode en zes arrestaties

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer