WNL

Gevaccineerde die positief test houdt groene vinkje in CoronaCheck-app

Als je eenmaal je vaccinatiebewijs hebt opgevraagd in de CoronaCheck-app, blijft het groene vinkje staan, ook als je positief bent getest. Met die QR-code kan je vervolgens op vakantie of een evenement bezoeken, terwijl je besmet bent met corona. Dat schrijft de Volkskrant.

Het ministerie van Volksgezondheid is op de hoogte van deze tekortkoming in het systeem en beraadt zich op maatregelen.

De kans dat gevaccineerden besmet raken met het coronavirus is een stuk kleiner na de beschermende prikken, maar het is niet uitgesloten. De deltavariant blijkt bovendien zo besmettelijk dat ook volledig gevaccineerde mensen het virus kunnen doorgeven.

‘Geen geldigheidsduur gekoppeld aan vaccinatiebewijs’

Als gevaccineerd mensen zich laten testen en inderdaad besmet blijken te zijn, blijft de controleur van hun gedownloade QR-code in de CoronaCheck-app een groen vinkje zien. De positieve test heeft dan geen invloed op hun vaccinatiebewijs. “Aan een vaccinatiebewijs is momenteel geen geldigheidsduur gekoppeld in de app”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid desgevraagd tegen de krant. “De komende weken wordt breed gekeken hoe het systeem van toegangstesten kan worden verbeterd. Daar wordt dit verhaal bij betrokken.”

LEES OOK: Besmettingscijfers in Frankrijk lopen razendsnel op, veel uitbraken op campings

Door: Redactie

Exit mobile version