WNL

Kaag legt deel ministersrol neer, Van Veldhoven stapt uit kabinet

Kaag legt deel ministersrol neer, ook nieuwe staatssecretarissen

Sigrid Kaag legt haar functie als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking neer. Ze blijft wel minister van Buitenlandse Zaken. Ze heeft dat besloten vanwege “de aard en omvang van de gecombineerde portefeuilles”, staat in een verklaring van de RVD. Wie haar zal opvolgen is nog niet duidelijk.

Dat is niet de enige wijziging in het kabinet. De portefeuille van staatssecretaris Bas van ’t Wout op Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet ingevuld worden door een nieuwe bewindspersoon, eveneens vanwege de werkdruk. Die functie werd bij de minister neergelegd omdat Van ’t Wout tijdelijk minister van Economische Zaken en Klimaat werd. Die rol moest hij in mei tijdelijk neerleggen vanwege een burn-out.

Wie de nieuwe minister en staatssecretaris worden, wordt “op korte termijn” bekend. Het kabinet is demissionair.

Van Veldhoven heeft nieuwe baan

Verder verterkt ook Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Zij heeft ontslag genomen uit het demissionaire kabinet, omdat zij een nieuwe baan heeft. De D66-bewindsvrouw stapt per 19 juli op, heeft het Kabinet van de Koning vrijdag laten weten.

Van Veldhoven begint per 1 september aan haar nieuwe functie. Ze wordt vice-president/directeur Europa voor het World Resources Institute. Er wordt een opvolger voor haar gezocht binnen D66. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) neemt de taken van Van Veldhoven voorlopig over.

LEES OOK: D66 bemoeide zich toch met VPRO-documentaire over Kaag

Door: Redactie

Exit mobile version