De 26-jarige man uit Woudenberg die zaterdag is aangehouden nadat hij een agent aanviel, moet aankomende week voor de rechter verschijnen. De man sloeg de agent in het gezicht en taserde hem op zijn veiligheidsvest bij een pro-Palestijnse betoging in Den Haag.

De man begon een discussie met de demonstranten op het Malieveld. Toen de politie hem daarop aansprak om “wanordelijkheden te voorkomen”, viel hij een agent aan. Die raakte gewond door de klap en doet aangifte. Bij de arrestatie van de man is pepperspray gebruikt.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Na afloop van de betoging op het Malieveld zijn vijf andere mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het ging om mannen tussen de 16 en 28 jaar uit Den Haag, Maassluis en Waddinxveen, die stenen zouden hebben gegooid naar de politie. Tegen vier van hen is proces-verbaal opgemaakt. De vijfde aangehouden persoon is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

In Den Haag kwamen zaterdag honderden mensen samen bij verschillende pro-Palestijnse betogingen. Op het Malieveld verzamelde zich de grootste groep, van ongeveer vijfhonderd mensen. Ze hadden vlaggen bij zich en er werd geluisterd naar toespraken.

LEES OOK: Pro-Palestina-demonstranten vooral gedreven door emotie: ‘Ze weten niet eens precies waar het over gaat’