WNL

Heb jij je belastingaangifte al gedaan? Vandaag is de laatste dag dat het kan

Bij de één is het zo gepiept, de ander vindt het een nachtmerrie en stelt het tot op het laatste moment uit, maar vandaag moeten ook zij er toch echt aan geloven. Vandaag is de laatste dag dat je de belastingaangifte kunt insturen.

De Belastingdienst vult al een heleboel gegevens vooraf voor je in, maar je moet nog wel controleren of deze echt kloppen, zegt Visser. “Vooral voor mensen die vorig jaar gebruik hebben gemaakt van de corona-steunmaatregelen is het zaak om te controleren of alles goed is ingevuld”, zegt Marlou Visser, verslaggever bij De Financiële Telegraaf.

Vanwege een technische storing aan het begin van het aangifteseizoen werd de periode om aangifte te doen verlengd met een week. Tussen 1 maart en 5 mei verstuurden zo’n 9,4 miljoen mensen hun gegevens, schrijft NOS. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen het er op 1 mei 9,3 miljoen waren. De komende uren moet blijken hoeveel aangiftes er precies zijn gedaan voor de deadline van 8 mei.

Als je online uitstel wil aanvragen kan dat ook, zegt Visser. “Maar ook dat moet vandaag. Dan heb je nog tot 1 september om belastingaangifte te doen.”

LEES OOK: ‘Belangrijker dan ooit om belastingaangifte goed te controleren’

Door: Redactie

Exit mobile version