main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
7 april 2021 — 15:05

OM eist 6 jaar cel in zaak fatale drillrapruzie Scheveningen

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van zes jaar geëist tegen Rotterdammer Kevin A. De 20-jarige is één van de verdachten in de uit de hand gelopen confrontatie tussen Amsterdamse en Rotterdamse drillrapgroepen op De Pier in Scheveningen. A. wordt verdacht van voorbereidingshandelingen van moord of doodslag, omdat hij op 10 augustus vorig jaar een vuurwapen zou hebben meegenomen naar Scheveningen.

Tijdens een steekpartij die dag kwam de 19-jarige Cennethson Janga (‘Chuchu’) uit Rotterdam om het leven. Hij werd twee keer geraakt, waarvan één keer in zijn hart. Twee Amsterdamse verdachten zitten daarvoor nog in voorarrest. Zij staan later dit jaar voor de rechter.

‘Niet zijn ruzie’

Volgens de officier mengde A. zich in een ruzie die “niet zijn ruzie” was. Het was volgens haar een conflict van rapper Blacka en de Amsterdammer Tyrece B. (20). Die laatste is nog voortvluchtig. “A. is op de pier begonnen met het geweld, waarna er chaos ontstond”, zei de officier woensdag in de rechtbank in Den Haag. “In het geweld is Janga doodgestoken. A. is verantwoordelijk voor het begin van het gevecht en de beangstigende situatie die daarna ontstond.”

De rechtbank liet tijdens de zitting beelden zien die rapper Blacka onderweg naar Scheveningen deelde op Snapchat. Op die beelden is een wapen te zien. A. zat met Blacka in de auto en ontkent dat hij een wapen in zijn tas meenam naar de Scheveningse Pier. De rechtbank beschikt ook over bewakingsbeelden waarop de confrontatie tussen beide groepen te zien is.

Vuurwapenbezit

De officier van justitie vroeg woensdag vrijspraak voor de poging moord dan wel doodslag, omdat de verklaringen van de getuigen tekortschieten om dit te bewijzen. Evenmin kan justitie bewijzen dat A. hierover vooraf met Blacka had gesproken. Wel zegt justitie genoeg bewijs te hebben voor vuurwapenbezit en het vastpakken en schoppen van B. Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak voor deze feiten.

A. staat verder nog terecht voor diefstal met geweld tijdens een optreden van rappers Qlas en Blacka in Den Haag. Daarbij is het slachtoffer op zijn hoofd geslagen met een telefoon. A. erkent dat hij toen klappen heeft uitgedeeld, maar ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de diefstal van een Louis Vuitton-tas met daarin 1100 euro. Volgens de rechtbank lijkt het alsof A. optrad als lijfwacht van Blacka, maar A. wuift deze suggestie weg.

In zijn laatste woord benadrukte A. dat hij op de pier geen vuurwapen bij zich had. “Er wordt me iets opgedrongen”, vond hij. De rechtbank doet uitspraak op 21 april.

LEES OOK: Segers (CU): Drillrapvideo’s die aanzetten tot geweld moeten verboden worden

Door: Redactie

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier