main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
Stand van Nederland - 7 april 2021 — 13:00

Aantal miljoenenhuizen in Nederland explosief gestegen in 2020

Er zijn steeds meer huizen in Nederland met een waard van 1 miljoen euro of meer. Het aantal miljoenenwoningen nam in 2020 enorm toe, met een stijging van 40 procent ten opzichte van 2019. Vooral in steden als Zwolle, Tilburg en Eindhoven steeg het aantal woningen met een waarde van meer dan een miljoen explosief, met zo’n 70 procent.

Nederland telde eind 2019 nog ongeveer 60.000 miljoenenwoningen. Een jaar later waren dat er 84.400. Dat blijkt uit cijfers van het taxatiebedrijf Calcasa, ingezien door het Financieel Dagblad. Volgens Calsaca nam het aantal miljoenenhuizen nog niet eerder zo flink toe in een jaar. De woningmarktdienstverlener begon de miljoenenwoningen in 2007 bij te houden.

Toename van 92 procent in Zwolle

Veruit de meeste dure huizen zijn te vinden in onze hoofdstad. Het aantal miljoenenwoningen nam daar in 2020 met 20 procent toe, net als in Rotterdam. In Utrecht en Den Haag steeg de toename van het aantal miljoenenhuizen een stuk harder, namelijk met zo’n 50 procent. In Zoetermeer was dat maar liefst 79 procent. De grootste groei zat in de grote steden buiten de Randstad. Zo nam in Zwolle het aantal miljoenenwoningen maar liefst met 92 procent toe, tot 275.

De duurste straat was in 2020 de Konijnenlaan in Wassenaar. Daar heeft de gemiddelde woning een waarde van 2,85 miljoen euro. De duurste buurt was de Diepenbrockbuurt in Amsterdam, daar is een woning gemiddeld 2,84 miljoen waard.

Huizenprijsontwikkeling

De explosieve toename wordt veroorzaakt door de huizenprijsontwikkeling in Nederland. Zo betaalden kopers van bestaande woningen gemiddeld 7,8 procent meer dan in 2019, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). En voorlopig lijkt er nog geen eind te komen aan deze explosieve prijsstijgingen: in februari van dit jaar stegen de huizenprijzen met 10,4 procent.

In heel Nederland zijn het afgelopen jaar in totaal 3.340 woningen verkocht met een prijs van 1 miljoen euro of meer. Dit is 16 procent meer dan in 2019.

LEES OOK: Huizenprijzen stegen in januari met 9,3 procent: grootste stijging in twee jaar

Door: Marinka Wagemans

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier