main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
WNL Op Zondag - 7 maart 2021 — 13:18

Ayaan Hirsi Ali: ‘Integratie terwijl je vasthoudt aan eigen waarden is onzin’

“Je moet mensen die naar Nederland komen, heel duidelijk maken dat hier de Nederlandse cultuur, normen en wetten gelden.” Dat stelt Ayaan Hirsi Ali in WNL Op Zondag. “Die kan je niet verbergen achter je eigen geloof of cultuur. Het idee van integreren terwijl je vasthoudt aan je eigen waarden, integratie met behoud van eigen identiteit zoals ze in Nederland zeggen, dat is onzin.”

Volgens Hirsi Ali zijn de resultaten van deze benadering enorm negatief. “Vooral voor vrouwen.” In haar nieuwe boek Prooi stelt de voormalige politicus dat de instroom van mensen uit een islamitische samenleving een gevaar vormt voor de rechten van vrouwen.

Ook vindt Hirsi Ali dat Mark Rutte, die ze kent uit haar VVD-tijd, de problemen die ze aanhaalt in haar boek moet erkennen en op de agenda moet zetten. “Er zijn veelbelovende projecten in Denemarken en Oostenrijk die de moeite waard zijn om te bekijken en te volgen. Je moet mensen die naar Nederland komen, heel duidelijk maken dat hier de Nederlandse cultuur, normen en wetten gelden.”

‘Het zal nooit echt beleid worden’

Geert Wilders, ook een voormalige VVD-collega van Hirsi Ali, pleit voor volledige immigratiestop. “Uitspraken als ‘wij stellen een volledige immigratiestop in’ zijn enorm vergezocht. Die kan je nooit waarmaken. Dat is niet reëel. Dat zal veel kiezers teleurstellen die hem en zijn partij vertrouwen. Het is een leuke slogan, maar het zal nooit echt beleid worden.”

De vrijheid van vrouwen in het Westen, in Amerika en Europa, is een lastig probleem, concludeert de auteur. “De aanpak ervan kan een generatie duren. Ik ben pessimistisch over landen waar de leiders hun kop in het zand steken en doen alsof ze niets hoeven te doen. Die landen stemmen me pessimistisch.”

LEES OOK: Hirsi Ali komt met nieuw boek: ‘Immigratie zet vrijheden Europese vrouwen onder druk’

Door: Bert van Doorn

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier