main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
WNL Op Zaterdag - 6 maart 2021 — 18:38

Uri Rosenthal over Catshuisoverleg: ‘Ik verwacht geen versoepelingen of campagnetaal’

Ministers en adviseurs die betrokken zijn bij het coronabeleid vergaderen dit weekend in het Catshuis over hoe nu verder over de coronamaatregelen. De roep om te versoepelen is luid, maar de besmettingen lopen ook op.

Crisismanager en oud-minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal verwacht dat er geen versoepelingen komen. ”Ik verwacht geen versoepelingen of campagnetaal”, zegt hij in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1. De vrees is namelijk dat de politiek met versoepelingen komt omdat de verkiezingen op korte termijn gepland staan. ”Ik mag er vanuit gaan dat de politiek doorheeft dat het niet goed gaat met het aantal besmettingen. Geen verrassingen uit de hoge hoed dus komende persconferentie.”

Toch spelen de verkiezingen een grote rol

Desondanks ziet Rosenthal in dat het voor de burger een verwarrende tijd is. Tv-debatten met verleidende campagnetaal lopen door de coronamaatregelen heen. Het ene moment wordt er campagnetaal gebruikt en het andere moment niet.

Eén moment afgelopen week was daar een sprekend voorbeeld van. Zo liet Wopke Hoekstra, lijsttrekker van het CDA ontvallen dat de duur WW-uitkering wel wat korter kon. Het CDA wilde de maximale duur van de werkloosheidsuitkering te verkorten van twee naar één jaar.

”Dat was gewoon ontzettend stom van hem om te zeggen”, vindt politiek commentator van Elsevier Weekblad Carla Joosten. ”Ik denk dat ook achter de schermen adviseurs geschrokken zijn. Er komt natuurlijk een golf aan faillissementen aan waarbij veel mensen in de WW belanden. Toch is dit wel in lijn van verwachting wat er uiteindelijk gaat gebeuren, maar niet handig om in campagnetijd te zeggen.”

LEES OOK: Nul officiële griepgevallen, maar te vroeg om te juichen

Door: Floortje van Gameren

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier