main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
24 februari 2021 — 16:36

Plunderaar Jumbo Eindhoven krijgt acht maanden cel

De politierechter in Den Bosch heeft de 35-jarige Ruengelo A. uit Weert veroordeeld tot acht maanden cel, wegens geweld tegen de politie en het plunderen van de Jumbo tijdens de avondklokrellen in Eindhoven. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

A., gooide volgens de rechter stenen naar de politie en heeft daarbij een politiebus geraakt. Ook nam hij volgens de rechter deel aan de plundering van de Jumbo. Hij heeft een kassalade en een blikje Red Bull meegenomen. A. moet de Jumbo een schadevergoeding van 9950 euro betalen.

Rellen in Eindhoven

De rechter in Den Bosch behandelt woensdag vijf strafzaken die uit de hevige rellen in Eindhoven op 24 januari zijn voortgekomen. Op deze dag verzamelde zich rond het middaguur een menigte op het 18 Septemberplein, uit protest tegen de avondklok. Rond 14.00 ’s middags uur escaleerde de situatie. De Mobiele Eenheid voerde charges uit en dreef de groep relschoppers, geschat op enkele honderden, richting het Centraal Station van Eindhoven. Daar richtten de relschoppers een ravage aan, met forse schade tot gevolg. De ruiten van het station werden ingegooid, een auto van ProRail werd in brand gestoken en de Jumbo in het stationsgebouw werd geplunderd.

‘Reporter’

De 24-jarige Eindhovenaar Dennis K. kreeg zes maanden cel opgelegd, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Hij gooide stenen naar een juwelierszaak, schopte tegen de omver geduwde ProRail-auto en stal sigaretten tijdens de plundering van het Jumbofiliaal.

De 47-jarige Marcel de R. uit Nunspeet kreeg vijf maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechter verklaarde bewezen dat hij een fiets onder een waterkanon van de politie heeft gegooid, waardoor het voertuig een lekke band kreeg en een tijd niet ingezet kon worden. De R. moet de schade – ruim 2500 euro – vergoeden. De man betuigde spijt en zei dat hij de fiets gegooid had nadat het waterkanon een meisje omver had gespoten.

De rechter zei begrip te hebben voor de wens te demonstreren, maar niet voor wat er in Eindhoven is gebeurd. “Daar heeft de maatschappij met afgrijzen naar gekeken.”

LEES OOK: Politie deelt beelden relschopper die vuurwerk door slaapkamerraam gooide

Door: Redactie

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier