main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
Goedemorgen Nederland - 22 februari 2021 — 13:29

Middelbare scholen waarschijnlijk weer (deels) open: ‘Lastig, maar we moeten alles aangrijpen’

Middelbare scholen mogen vrijwel zeker weer de deuren openen, zo lieten ingewijden gisteren aan de NOS weten na afloop van het Catshuisoverleg. Hoogstwaarschijnlijk komt er een combinatie van fysiek en digitaal onderwijs waardoor leerlingen anderhalve dag naar school kunnen. “Dat is sowieso lastig, maar ik denk dat we wel alles moeten aangrijpen om de kinderen weer op school te kunnen krijgen”, zegt middelbare schooldirecteur Liesbeth Pennings in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Onder welke voorwaarden de scholen open mogen en verdere details worden dinsdag door het demissionair kabinet tijdens de persconferentie bekendgemaakt.

“We hebben zelf wel al wat scenario’s klaarliggen voor zoals wij dat noemen ‘hybride onderwijs'”, vertelt de rector. “Dan zit de ene helft van de klas in het lokaal en de andere helft zit thuis. De lessen worden dan gestreamd. Dat kunnen we al.” Maar als kinderen anderhalve dag per week naar school mogen, moet er misschien gekeken worden of dat in drie groepen verdeeld moet worden, zegt Pennings.

‘Heel goed nieuws’

Verder wordt het lastig om afstand te houden buiten de lessen om, aldus Pennings. “Daar hebben we zeker over nagedacht, en we hebben daar ook hele protocollen voor klaarliggen”, zegt ze. “Maar de handhaving is weer wat anders, daar ben je ook de hele dag op school mee bezig. Maar in de klassen is die afstand goed te waarborgen.”

Pennings benadrukt dolblij te zijn met het nieuws dat de middelbare scholen (waarschijnlijk) weer open kunnen. “Ik denk dat dit heel goed nieuws is voor onze leerlingen.”

LEES OOK: Miljarden extra naar scholen, maar het blijft lastig om professionals voor klas te krijgen

Door: Marinka Wagemans

Een nieuw seizoen Dragons’ Den. Klik hier voor de actie.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten.

– CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra over de komende verkiezingen
Ayaan Hirsi Ali met een exclusief tv-interview over haar boek Prooi. Over immigratie, islam en de erosie van vrouwenrechten
– Opiniemaker Yoeri Albrecht over het Britse koningshuis en Prins Charles
– Presentator Jort Kelder en zakenvrouw Nikkie Plessen over Dragons’ Den en ondernemerschap

Zondagmorgen, 10 uur
Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt voor derde dag op rij

Voor de derde dag op rij daalt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, ook al is de afname heel gering. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1911 mensen…

Lees meer

Ook dansschool hard getroffen door corona: ‘Vraagt veel om dit draaiende te houden’

De ondernemers in de culturele sector zijn hard geraakt door de coronacrisis. In Stand van Nederland: Generatie Next bezoekt Elen Demir haar oude dansschool in…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug