WNL

Foto’s van relschoppers verschijnen op schermen in heel Rotterdam

Foto's van relschoppers verspreid op schermen in heel Rotterdam

Politie en justitie zetten alles op alles om de relschoppers die de avondklokrellen veroorzaakten op te pakken. Vanaf maandag zijn de eerste verdachten door heel Rotterdam op reclamemasten- en schermen te zien, om ook op deze manier mensen te betrekken in het onderzoek.

Het gaat dan om relschoppers die de politie van openlijke geweldpleging verdenkt. Hun gezichten zijn vanaf maandag te zien op reclamemasten langs de snelweg, op schermen bij grote stations zoals Rotterdam Centraal en Zuidplein, en op drukbezochte plekken als de Lijnbaan. Ook supermarkten in de gehele Rotterdamse regio gaan de foto’s tonen.

300.000 euro

Op 25 januari zorgden ongeveer honderd relschoppers voor een ontzettende chaos op de Beijerlandselaan, Groene Hilledijk en in omliggende straten. Ze vernielden daar in totaal zeventien winkels, waarvan zeven zaken ook werden geplunderd. Ook raakten tien agenten gewond. De totale schade wordt rond de 300.0000 euro geschat.

De politie zegt bijna zesduizend beelden te hebben ontvangen van de rellen, die ze nog altijd aan het analyseren zijn. De afgelopen tijd zijn tientallen verdachten getoond in Bureau Rijnmond, Opsporing Verzocht en op sociale media. In totaal zijn er daardoor sinds de start van het onderzoek zeven verdachten aangehouden.

In de week van 25 januari hield de politie een kleine tweehonderd personen aan vanwege vermeende betrokkenheid bij de rellen en het overtreden van de avondklok.

LEES OOK: Aantal arrestaties voor avondklokrellen blijft oplopen

Door: Redactie

Exit mobile version